Vučić sa premijerima Češke i Albanije o bilateralnoj saradnji

Beta 06.11.2016

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Rigi sa premijerima Češke i Albanije, Bohuslavom Sobotkom i Edijem Ramom u unapređenju bilateralne saradnje.

Kako je saopštila Vlada Srbije, Vučić je tokom Samita lidera zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine, razgovarao sa češkim premijerom o modernizaciji pruge Niš-Dimitrovgrad, termoelektrani "Štavalj" i dolasku investitora iz te zemlje u Srbiju.

"Dobio sam zvaničan poziv da posetim Prag kako bi utemeljili bolje bilateralne odnose. Danas samo razgovarali o projektu Niš-Dimitrovgrad ali to će imati smisla samo kada dogovorimo dalju modernizaciju pruge Beograd-Niš koja je u veoma teškom stanju", kazao je Vučić.

On je dodao da je sa premijerom Albanije Edijem Ramom razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa kao i o situaciji na Balkanu i u Evropi.

"Ozbiljno smo sagledali situaciju i postojanje, odnosno nepostojanje želje za daljim proširenjem EU i kako mi tu da pronađemo svoje interese ali i kako da unapredimo bilateralne odnose Srbije i Albanije, Srba i Albanaca", kazao je Vučić.

(Beta, 11.06.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »