DSS napada Andreja Vučića samo zato što je brat premijera

Beta 15.11.2016

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović ocenio je danas da napadi Demokratske stranke Srbije (DSS) na Andreja Vučića dolaze samo zbog toga što je on brat premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića ali da se to dešava u trenutku kada traju i pokušaji da se Srbija učini manje stabilnom.

"Da li je Andrej Vučić prekršio neki zakon? Jasno da nije. Da li je oteo nekome neki novac ili naneo štetu? Jasno da nije. Šta je onda greh Andreja Vučića? To što je u svom slobodnom vremenu obišao nekoliko stranačkih odbora da im pomogne u organizaciji, i to što mu je stalo da naša SNS bude snažnija i bolja", naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Izjava je usledila nakon što je DSS ocenio da se Andrej Vučić ponaša kao politički komesar i da zajedno sa bratom Srbiju tretira kao privatni posed, a kao primer za to naveo da je on pre nekoliko dana u Prijepolju, Priboju i Sjenici "izvršio smotru" članstva SNS i funkcionera lokalne vlasti. DSS je dodao da su svi aktivisti SNS i lokalni funkcioneri morali, po naredbi, da budu svečano obučeni, uredno podšišani i izbrijani, a dame obavezno našminkane, "što je u skladu sa proevropskom orijentacijom SNS".

"Budući da je Andrej Vučić formalno zaposlen u Narodnoj banci Srbije, a da obavlja ove komesarsko-higijeničarske stranačko-porodične terenske aktivnosti ne samo vikendom, već pretežno radnim danima, postavlja se pitanje da li je za njih koristio slobodne dane, godišnji, neplaćeni odmor ili možda obavljanje ovih poslova pada na teret Narodne banke, posredno na sve građane Srbije?", pitao je DSS u saopštenju.

Stefanović je odgovorio da je proteklog petka bio državni praznik i da je sramno da se Andreju Vučiću na teret stavlja što svoje vreme koristi onako kako želi.

"Osim ako grupe zaklonjene iza saopštenja DSS ne žele da mu ograniče slobodu kretanja i, još važnije, slobodu mišljenja...Da li je možda razlog to što Andrej Vučić, za razliku od pojedinih lokalnih moćnika iz tog kraja Srbije, nema problem sa krivičnim prijavama vezanim za nezakonitu gradnju, proneveru državne imovine i otimanje novca građanima, ili je možda problem što je neselektivna borba protiv korupcije došla i do pojedinih ljudi iz DSS-a i čini ih nervoznim zato što će se saznati istina o tome šta su činili obavljajući svoje funkcije?", naveo je Stefanović.

On je dodao da je potpuno jasno da se radi o "čistom fašizmu" kada se nekom pokušava da ograniči sloboda kretnja i razmišljanja.

(Beta, 11.15.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »