Zvezda pobedila Armani u Beogradu

Beta 17.11.2016

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu italijanski Armani sa 83:70 (14:19, 23:13, 17:14, 29:24), u utakmici osmog kola Evrolige i ostvarili četvrtu pobedu.

Zvezdu je do pobede predvodio Marko Simonović sa 23 poena, od kojih pet "trojki", a Nejt Volters dodao je 14 poena. Stefan Jović postigao je osam poena, a osam poena i sedam skokova dodao je Milko Bjelica.

U italijanskom timu najefikasniji je bio Alesandro Đentile sa 14 poena, imao je i pet skokova. Zoran Dragić i Mantas Kalnijetis postigli su po devet. Srpski reprezentativac Miroslav Raduljica postigao je osam poena i imao je šest skokova, a Milan Mačvan četiri poena i četiri skoka.

Zvezda i Armani sada imaju isti skor, po četiri pobede i četiri poraza.

Zvezda je odlično počela i posle dva minuta povela sa šest poena razlike, ali su potom gosti zaigrali bolje u napadu, brzo preokrenuli i trojkom Mantasa Kalnijetisa posle prve deonice imali plus pet.

Drugu četvrtinu obeležio je Marko Simonović, koji je tada pogodio četiri "trojke" i uz veliku borbenost u odbrani, bio najzaslužniji što je Zvezda stekla novu prednost.

Zvezda je na poluvremenu vodila sa pet poena prednosti, a drugi deo utakmice počela je odlično, "trojkama" Čarlsa Dženkinsa i Stefana Jovića, za tada maksimalnih plus 11.

Armani se sredinom treće četvrtine serijom 7:1 približio na pet poena zaostatka, ali su Marko Gudurić sa slobodnih bacanja, a potom i Simonović svojom petom "trojkom" vratili Zvezdu na 10 razlike.

Italijanski klub je rezultatski bio blizu sve do sredine poslednje četvrtine, kada je Zvezda igrala odlično u napadu, iznuđivala faulove i sa slobodnih bacanja došla do 17 poena prednosti.

Armani je u finišu pokušavao da se vrati u utakmicu, ali je Nejt Volters pogađao šuteve sa distance kad god bi se protivnik približio, pa je Zvezda zabeležila četvrtu pobedu ove sezone u Evroligi, a drugu uzastopnu.

U narednom, devetom kolu Zvezda će 24. novembra igrati u Istanbulu protiv Efesa, a Armani na domaćem terenu protiv Fenerbahčea.

(Beta, 11.17.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »