Đurić: Presudila je bolja koncentracija u završnici

Beta 04.12.2016

Selektorka ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić ocenila je da je njen tim imao više koncentracije u završnici meča i da je zato pobedio Sloveniju na početku Evropskog prvenstva u Švedskoj.

"Taman kada smo mislili da smo se odlepili tri-četiri gola, već je bilo nerešeno. I da je Slovenija pobedila sa dva gola, ne bi bilo nepravedno. Imale smo, međutim, više pribranosti, koncentracije i želje u odlučujućim trenucima. To je presudilo", rekla je Dragica Đurić posle meča, koji je Srbija dobila 36:34.

Srbiji je ovo bila prva pobeda na evropskim prvenstvima van Beograda (EP 2012) još od 2004. godine, odnosno serije od 17 poraza.

"Nisam znala za taj podatak pre utakmice, možda i bolje što je tako", rekla je selektorka. Dragica Đurić je kazala da drugi krug nije obezbeđen.

"Ima još da se igra. Slovenija je ozbiljna reprezentacija i može da iznenadi. Devojkama sam rekla da je prva sledeća utakmica jedina o kojoj razmišljamo. Slovenke su prošle, možemo još večeras da uživamo na lovorikama, ali od sutra mislimo samo na Španiju. Ako nam se ukaže šansa da ih iznenadimo, zašto da ne?", rekla je selektorka.

Najefikasnija u pobedničkom timu bila je Sanja Radosavljević sa osam golova.

"Čestitam Slovenkama. Ovo je bio jako dobar meč. Čestitam mom timu, kao i svima ostalima. Jako je važna prva pobeda na ovakvom prvenstvu. Drugi krug je mnogo bliže. Prve tri ekipe idu dalje tako da se nadam da ćemo ići dalje", rekla je ona.

Srbija sledeću utakmicu na EP igra u utorak, kada se od 18.30 sastaje sa Španijom.

(Beta, 12.04.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »