Ђурић: Велика победа и велики подстрек за даље

Бета 06.12.2016

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је вечерас да је њена екипа остварила велику победу против Шпаније на Европском првенству и додала да ће урадити све да и у наставку такмичења направе још неко изненађење.

"Ово је прва од великих победа ове генерације. Велика победа и велики подстрек за даље. У другом смо кругу. Утакмица није била лепа и лака за гледање, али нам је било врло важно да одиграмо јако одбрану у чему смо успели. Мало смо покварили утисак у другом делу, али разлог је што смо све карте бацили на одбрану", рекла је Ђурић, преноси Рукометни савез Србије.

Рукометашице Србије победиле су вечерас актуелне вицешампионке Европе, селекцију Шпаније са 25:23 у другом колу групе А на Европском првенству у Шведској. Том победом Србија је осигурала пласман у наредну фазу такмичења.

"За сада носимо два бода у Гетеборг. Ако се укаже прилика да победимо Швеђанке, нећемо је пропустити. И у Гетеборгу ћемо гледати некога да изненадимо", рекла је Ђурић.

 

Голман Марија Чолић проглашена је за најбољу играчицу меча. Уписала је 18 одбрана.

"Знали смо да, ако Шпанкиње дају 100 одсто, ми ћемо морати 200. Зато сам поносна на девојке. Нисмо били фаворити, али смо показали да смо Србија и да је у спорту све могуће. За сада имамо два бода, а можда пренесемо и сва четири. Шведска је фаворит... Ако не буду четири бода, идемо хладне главе даље", рекла је Чолић.

Леви бек Јована Стоиљковић навела је да су она и њене саиграчице веровале у победу.

"Веома смо срећне и узбуђене. Веровале смо у победу и на крају се то остварило. Играле смо јако од самог старта, поготово у одбрани, и то је дало резултат. Идемо даље, нема стајања", рекла је Стоиљковић.

Десни бек Јелена Лавко рекла је да је данашња победа једна од највећих нове генерације репрезентације.

"Изнеле смо ово до краја. Била је ово велика победа, највећа победа ове нове генерације. Одиграле смо сјајно у одбрани, играле смо добро и у нападу. Почетак другог полувремена је био одличан, пале смо, али смо издржале, и голман је помогао у томе. Знам да је мало ко веровао, очекивања су била да ћемо имати нулу после две утакмице", рекла је Лавко.

Она је додала да ће и рукометашицама Шведске бити тешко ако помисле да могу лако да победе Србију.

"Зашто са два, зашто не пренети четири бода? Зашто да нам буде теже у Гетеборгу? Пуне смо адреналина, идемо даље", рекла је Лавко.

(Бета, 12.06.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »