Nikolić uručio Lavrovu orden (VIDEO)

Beta 12.12.2016

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu Orden srpske zastave prvog stepena za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa dveju zemalja.

Šef ruske diplomatije je izrazio zadovoljstvo što je dobio to počasno odlikovanje koje, kako je rekao, predstavlja veliku čast za njega i Ministarstvo spoljnih posova Rusije.

"Orden predstavlja svedočanstvo i potvrdu da naši srpski prijatelji daju veliku pažnju spoljnopolitičkom aspektu našeg strateškog partnerstva", izjavio je Lavrov.

Ministar je rekao da mu je posebno drago što je odlikovanje dobio od predsednika Srbije koga je nazvao posebnim prijateljem Rusije i dodao da visoko ceni njegov lični doprinos razvoju prijateljskih odnosa dveju država.

"Interesi Srbije i Rusije samo dobijaju kada zajednički nastupamo na međunarodnoj areni", rekao je Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova je pre sastanka s Nikolićem razgovarao s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, a kasnije će se sastati i sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem.

U okviru dvodnevne posete Beogradu, Lavrov će sutra učestvovati na ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju.

(Beta, 12.12.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »