Звезда после преокрета победила Радник

Бета 14.12.2016

Фудбалери Црвене звезде победили су вечерас у Сурдулици Радник са 2:1 у 21. колу Супер лиге Србије.

Радник је повео голом Стефана Николића у 10. минуту, а тријумф Звезди после преокрета донели су Душан Анђелковић поготком из једанаестерца у 25. и Игор Златановић аутоголом у 87. минуту.

Звезда је јесењи део шампионата завршила на првом месту са 54 бода, девет више од Патизана који сутра игра против Спартака, док је Радник 13. са 20.

У уводним минутима утакмице у Сурдулици није било много узбуђења, а Радник је стигао до предности у 10. минуту после лоше интервенције дефанзивца црвено-белих Милоша Стојановића.

Одбрана Радника је испуцала лопту са своје половине, Стојановић је главом покушао да је врати до Немање Супића, али је то лоше учинио, што је искористио Стефан Николић и лако савладао голмана Звезде у ситуацији "један на један".

Звезда је после примљеног гола полако почела да преузима иницијативу, а до изједначења је стигла у 25. минуту.

После продора Срђана Плавшића са десног бока у шеснаестерцу га је оборио капитен Радника Милош Миловановић, а арбитар Данило Грујић је досудио једанаестерац. Сигуран извођач најстроже казне био је Анђелковић.

Црвено-бели су у наставку првог дела игре све више притискали Радник, а у финишу су пропустили две добре прилике преко Дамијана Ле Талека и Петра Орландића.

Екипа Миодрага Божовића је у другом полувремену била знатно бољи ривал, имала је неколико добрих прилика да дође до преокрета. Најбољу шансу за Звезду пропустио је Плавшић у 59. минуту када је погодио стативу, а потом из одбитка шутирао поред гола.

Звезда је у финишу утакмице ипак успела да дође до другог гола и то уз много среће. Комбиновали су Анђелковић и Плавшић на левој страни, а после центаршута стрелца првог гола лопта је завршила на другој стативи, где је Игор Златановић у жеји да је испуца лоше захватио и савладао свог голмана.

Јавор је на свом терену победио Напредак из Крушевца са 1:0. Утакмица у Ивањици није била претерано садржајна, али је домаћин на крају ипак стигао до победе.

Стрелац јединог гола за Јавор био је Милован Миловић у 51. минуту.

Јавор је овом победом направио велики искорак у борби за плеј-оф, пошто је сада шести са 32 бода, пет више од Вождовца који је девети, док је Напредак четврти са 35.

(Бета, 12.14.2016)

Повезане вести »

Кључне речи

Коментари

Спорт, најновије вести »