SRS traži anketni odbor koji bi se bavio ubistvom Đinđića

Beta 15.12.2016

Poslanik Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio je danas da je Srpska radikalna stranka Skupštini predala zahtev za formiranje Anketnog odbora u vezi sa ubistvom i političkom pozadinom ubistva premijera Zorana Đinđića.

Šarović je u Skupštini na početku rada tokom postavljanja poslaničkih pitanja rekao da se taj odbor ne bi trebao baviti ni politikom ni vladom Zorana Đinđićam već "samo pozadinom ubistva".

Kako je naveo, predložili su da anketni odbor čini pet članova iz pet najvećih poslaničkih grupa i da predsednika ovog odbora predloži najveća opoziciona poslanička grupa, a zamenika najveća poslanička grupa.

"Rok koji smo odredili da anketni odbor izvrši zadatak je 90 dana", kazao je Šarović.

Kako je naveo, sadašnja vlast kao i prethodne vlasti, imala je dovoljno vremena da istraži "sve što je htela, ali da je nedostajalo političke volje".

Šarović je zatim uputio pitanje premijeru Aleksandru Vučiću da li će podržati njihovu inicijativu.

"Želimo da se konačno stavi tačka na ovu priču bez obzira što o Đinđiću i njegovoj politici ne mislimo ništa dobro", rekao je Šarović.

Vučić je danas rekao da nema ništa protiv da Skupština Srbija formira anketni odbor za ispitivanje političke pozadine ubistva premijera Zorana Đinđića, ali da bi voleo da se time bavi tužilaštvo.

"Voleo bih da se time bavi tužilaštvo, a ne anketni odbor, ali nemam ništa protiv parlamentarne inicijative", rekao je Vučić novinarima u Skupštini Srbije.

On je zamolio da ako neko zna detalje sa kojima država nije upoznata da te podatke dostavi nadležnim državnim organima.

(Beta, 12.15.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »