Partizan pobedom završio jesenji deo prvenstva

Beta 15.12.2016

Fudbaleri Partizana pobedili su večeras na svom terenu Spartak iz Subotice sa 2:0 u poslednjoj utakmici 21. kola Super lige Srbije.

Dvostruki strelac za Partizan bio je Leonardo, koji se u listu strelaca upisao u 55. i 63. minutu.

Partizan je pobedom zadržao šest bodova zaostatka na tabeli Super lige Srbije za Crvenom zvezdom i sada na drugom mestu ima 48 bodova, dok je Spartak osmi sa 30.

U prvih dvadesetak minuta igre nije bilo ni prilika ni golova. Prva situacija vredna pomena dogodila se u 19. minutu kada je Uroš Đurđević imao dobru priliku za crno-bele. Đurđević je praktično sam sebi stvorio šansu, izašao je sam ispred golmana Spartaka, ali je njegov udarac sa sedam-osam metara odbranio Nikola Mirković. Izabranici Marka Nikolića su nakon toga nastavili da kruže oko šesnaesterca gostuju, ali bez prave prilike, dok je Spartak vrebao svoju šansu iz kontranapada. Posle jednog takvog kontranapada Subotičani su mogli i da povedu, ali je Partizan u tom 30. minutu imao i sreće. Bojan Ostojić je uklizao ispred Nemanje Milića i za malo poslao loptu u svoju mrežu, ali je golman Filip Kljajić bio priseban i sprečio gol. Do kraja prvih 45 minuta nije bilo šansi, a jedino je u finišu pokušao Leonardo, ali ni on nije bio precizan.

Partizan je i na početku drugog poluvremena napadao, ali se Spartak dobro branio sve do 55.minuta. Tada je, posle kornera s desne strane, odbijenu loptu u gol Spartaka smestio Leonardo odličnim udarcem sa ivice kaznenog prostora.

Leonardo je gol proslavio s osmehom na licu i suzama u očima.

Brazilac je posle samo sedam minuta još jednom zatresao mrežu Spartaka, ovog puta iz slobodnog udarca sa oko 20 metara. Nekoliko minuta nakon drugog gola Leonarda dobru priliku za klub iz Humske imao je i Valeri Božinov, ali je golman gostiju bio na pravom mestu.

Do kraja susreta Partizan je rutinski sačuvao prednosti i tako došao do 14. pobede na poslednjih 16 utakmica.

Utakmica na stadionu u Humskoj igrana je po veoma hladnom vremenu i pred oko 2.000 gledalaca.

Prvenstvo Srbije biće nastavljeno 18. februara naredne godine, kada će Partizan gostovati Radu, a Spartak će dočekati Vojvodinu.

(Beta, 12.15.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »