Zvaničnici Srbije izrazili saučešće povodom ubistva ambasadora Rusije u Ankari

Beta 19.12.2016

Zvaničnici Srbije večeras su povodom ubistva ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova uputili telegrame saučešća njegovoj porodici, najvišim zvaničnicima Rusije, kao i ruskom narodu.Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u telegramu saučešća predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i porodici ubijenog ambasadora Andreja Karlova najoštrije osudio "brutalno" ubistvo ambasadora Karlova.

On je dodao da su teroristički akti najveća pretnja globalnom miru i bezbednosti, kojima se, kako je naveo, samo zajedničkim snagama može stati na put.

Predsednik Srbije je u telegramu saučešća porodici ambasadora Karlova naveo da je reč o najmonstruoznijem obliku terorizma, dodavši da je duboko pogođen vešću o smrti ambasadora Rusije.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je u telegramu saučešća premijeru i predsedniku Rusije Dmitriju Medvedevu i Vladimiru Putinu, kao i ruskom narodu i porodici nastradalog ambasadora, naveo da je "Srbija užasnuta zločinačkim aktom i saučestvuje u bolu i tuzi ruskog naroda".

"Ovaj događaj još jedanput pokazuje da s terorizmom moramo da se obračunamo nemilosrdno i beskrupulozno, a Srbija će u svakom trenutku pružiti podršku svim snagama mira", naveo je Vučić u telegramu saučešća koji je uputio.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić uputio je telegram saučešća ministru spoljnih poslova Rusije Sergeju Lavrovu.

On je u telegramu naveo da Srbija najoštrije osuđuje "teroristički napad u Ankari" u kojem je ubijen ruski ambasador.

"Saosećamo u boli porodice ubijenog ambasadora, Ministarstva spoljnih poslova i cele Rusije", navodi se u telegramu.

Ruski ambasador u Turskoj Andrej Karlov preminuo je večeras pošto je više puta pogođen iz vatrenog oružja na izložbi u Ankari. Karlov je govorio na otvaranju izložbe fotografije kada je napadač više puta pucao na njega.  

(Beta, 12.19.2016)

Povezane vesti »

Ubijen ruski ambasador u Turskoj

Ubijen ruski ambasador u Turskoj

Glas Amerike 19.12.2016
Ruski ambasador u Turskoj ubijen u Ankari

Ruski ambasador u Turskoj ubijen u Ankari

Slobodna Evropa 19.12.2016
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »