Košarkaši Zvezde savladali CSKA

Beta 29.12.2016

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu u Evroligi, pošto su u četvrtak uveče u Beogradu savladali moskovski CSKA sa 78:67 (27:14, 21:20, 16:22, 14:11).

Beogradski klub je zabeležio sedmu pobedu, dok je ekipi CSKA ovo bio tek treći poraz u 15 utakmica Evrolige.

Crvenu zvezdu je pred punom Arenom predvodio Ognjen Kuzmić sa 16 poena, 14 je postigao Marko Simonović, a Čarls Dženkins 11. Najefikasniji u CSKA sa 21 je bio Andrej Voroncevič.

Zvezda je odlično počela u napadu i odbrani. Gosti nisu imali rešenja za čvrstu i agresivnu odbranu, a crveno-beli su to iskoristili i serijom 13:0 za četiri i po minuta došli do velike prednosti. Igru domaćina u prvoj deonici nosili su Dženkins i Nemanja Dangubić koji su postigli po sedam poena.

Trener CSKA Dimitris Itudis u četvrtom minutu izmenio je celu petorku, ali ni to nije donelo je mnogo uspeha Moskovljanima koji su tek na isteku petog minuta došli do prvih poena, trojkom Miloša Teodosića.

Gosti su s dve vezana poena Kajla Hajnsa smanjili na jednocifren zaostatak, ali su crveno-beli uzvratili istom merom pereko Kuzmića i Dženkinsa, da bi potom Simonović prvom trojkom doveo Zvezdu do maksimalnih plus 14 u prvoj deonici - 23:9. Posle prvih 10 minuta Zvezda je vodila sa 27:14, iako je prednost mogla da bude i ubedljivija.

Početak druge deonice pripao je gostima iz Moskve, koji su serijom 6:0 za minut i po ponovo došli na jednocifren zaostatak, a Dejan Radonjić pozvao je tajm-aut, ali je CSKA trojkom Teodosića prišao na 27:31.

Ritam utakmice opao je u tim trenucima, ekipa CSKA brzo je ušla u bonus, što je Zvezda iskoristila i s linije za slobodna bacanja održavala prednost.

Crveno-beli su ponovo u finišu druge četvrtine podigli nivo igre, a CSKA opet nije uspeo da odgovori na pravi način, što Zvezda koristi i do poluvremena ponovo odlazi na dvocifrenu prednost 48:34.

Zvezda je dobro počela drugo poluvreme, Kuzmić je nadigravao centarsku liniju gostiju, ali je CSKA trojkama Voronceviča ostao u igri. Sredinom treće četvrtine Moskovljani su ponovo uspeli da uhvate priključak serijom 8:0 i priđu na 56:62, ali je Zvezda posle tajm-auta zatvorila prilaze košu i uspela da zadrži prednost do isteka trećeg minuta.

Poslednja deonica nije donela mnogo poena, ali je pripala crveno-belima, koji su nošeni bučnom podrškom s tribina igrali kvalitetno u odbrani, ali i pametno u napadu. Nejt Volters je trojom pet minuta pre kraja poveo ekipu ka trijumfu, da bi potom Simonović poenima uz faul ponovo odveo crveno-bele na dvocifrenu prednost koju CSKA do kraja susreta nije uspeo da smanji.

Zvezda će u sledećem kolu 6. januara gostovati Žalgirisu u Kaunasu.

(Beta, 12.29.2016)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »