Arsović i Mikec najbolji strelci Srbije

Beta 02.01.2017

Reprezentativci Srbije u streljaštvu Andrea Arsović i Damir Mikec proglašeni su za najbolje u 2016. godini, dok je najbolji trener Dragan Donević, saopštio je danas Streljački savez Srbije (SSS).

Mikec je treću godinu uzastopno proglašen za najboljeg srpskog strelca, dok je Arsović priznanje dobila i 2014. godine.

Dragan Donević je za najboljeg trenera Srbije izabran treći put, pre svega zbog rezultata koje postiže kao učitelj Andree Arsović.

Arsovićeva i Mikec su sezonu velikih međunarodnih takmičenja završili na isti način u istom danu, 8. oktobra, pobedama na finalnom turniru Svetskog kupa u Bolonji, koje su im donele velike Kristalne globuse.

Arsović je u finalu osvojila zlato vazdušnom puškom, a nekoliko sati kasnije najsjajnije odličje vazdušnim pištoljem osvojio je Mikec, oborivši evropski rekord finala (202,9 krugova).

Oboje su se bili uspešni na prvom velikom takmičenju u sezoni, Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru. Arsović je tada postala prvak Evrope vazdušnom puškom, a osvojila je i zlato u miksu istim oružjem, u paru sa Milutinom Stefanovićem. Mikec je zajedno sa Zoranom Arunović osvojio zlato u miksu vazdušnim pištoljem, a u timu sa Dimitrijem Grgićem i Duškom Petrovim bronzu u ekipnoj konkurenciji.

Takođe, Arsović je na turniru Svetskog kupa u Minhenu osvojila zlato vazdušnom puškom, a Mikec je na Svetskom kupu u Rio de Žaneiru uzeo srebro vazdušnim pištoljem.

Oboje su u 2017. godinu ušli kao prvoplasirani na evropskim rang-listama za vazdušnu pušku, odnosno vazdušni pištolj, dok na svetskim listama drže peta mesta.

Odluke o izboru najboljih pojedinaca doneo je Upravni odbor Streljačkog saveza Srbije, na predlog Stručne komisije, koja je sastavila liste najboljih klubova i  strelaca Srbije u 2016. godini po disciplinama i kategorijama. Liste su još preliminarne, dok ne istekne rok za prigovore, mada ne treba očekivati velike promene, piše u saopštenju.

Liste se prave na osnovu bodovanja svih rezultata strelaca na međunarodnim takmičenjima, finalu Kupa i prvenstvu Srbije. Prvo mesto među klubovima pripalo je kragujevačkom "Čika Mati".

(Beta, 01.02.2017)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Sport, najnovije vesti »