Nikoliću uručen Orden Princa Henrija Moreplovca (VIDEO)

Beta 25.01.2017

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas u Lisabonu da je u razgovoru s portugalskim predsednikom Marselom Rebelom de Sozom ocenjeno da dve zemlje mogu znatno unaprediti saradnju.

Nikolić je na konferenciji za novinare pozvao portugalske kompanije da investiraju u Srbiji, navodeći da je Srbija zemlja koja "nikome nije uvela i kojoj niko nije uveo sankcije, pa stoga nije sputana nikakvim ograničenjima".

"Sve što smo predsednik Marselo Rebelo de Soza i ja danas zajednički zaključili može se svesti na jednu rečenicu: Srbija i Portugalija su prijateljske zemlje i mogu mnogo bolje! Možemo da ostvarimo i mnogo bolju ekonomsku saradnju nego što je sada. Postoji želja, postoje potrebe, postoje mogućnosti. Dakle, nema nikakvog realnog razloga da ne postignemo bolji rezultat, potrebno je samo da zajedno radimo na tome", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije zahvalio je Portugalu na pomoći tokom katastrofalnih poplava pre tri godine, kao i na podršci u evrointegracijama.

"Svedoci smo da se svet menja i da te promene ne donose uvek bolji i mirniji život. Problem sa kojim se Srbija suočila pred kraj prošlog veka, terorizam, danas u mnogo opasnijoj formi opterećuje celo čovečanstvo. U toj borbi moramo konačno da budemo jedinstveni. Srbija je spremna da pomogne svima, ne obazirući se na to da neke države nisu prepoznale opasnost koja je od tada postala globalna", rekao Nikolić.

Nikolić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Portugalu, rekao je da će s predstavnicima državnog vrha Portugalije tražiti najbolji način kako da zajedničkom saradnjom dve zemlje okrenu ka budućnosti u korak s promenama u svetu.

Predsednik Portugala uručio je Tomislavu Nikoliću Orden Princa Henrija Moreplovca za naročite zasluge u unapređenju odnosa Srbije i Portugala.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsednika Srbije, Nikolić je predsedniku Portugala uručio Orden Republike Srbije na lenti za istaknute zasluge u razvijanju i učvršćivanju prijateljskih odnosa i saradnje dve zemlje.

(Beta, 01.25.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »