Serena Vilijams: Venus je moj najteži protivnik

Beta 26.01.2017

Druga teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams rekla je danas da je u finalu Ovorenog prvenstva Australije u Melburnu čeka najteži protivnik, njena starija sestra Venus.

Serena Vilijams u Melburnu pokušava da pretekne Štefi Graf i osvoji 23. grend slem titulu, što bi bio rekord u Open eri. Ona je u polufinalu bez većih problema pobedila Mirjanu Lučić-Baroni sa 6:2, 6:1, dok je njena starija sestra pobedila Koko Vandevej sa 6:7, 6:2, 6:3.

"Venus je moj najteži protivnik, niko me nije pobedio toliko puta koliko je Venus. Prošla je mnogo toga, ja sam prošla mnogo... Sjajno je što joj dobro ide. Radujem se tom duelu. Šta god da se dogodi mi ćemo pobediti. Jedna Vilijams će osvojiti trofej", rekla je Serena Vilijams.

Sestre Vilijams su do sada igrale 27 puta jedna protiv druge, a Serena je pobedila 16 puta.

Ona nije mnogo gledala prvo polufinale, ali je znala rezultat kada je počinjala svoj meč.

"Veoma sam ponosna na Venus, ona je prava inspiracija, moja starija sestra. Ona je moj svet i moj život, ona mi znači sve. Mnogo sam srećna zbog nje. U finalu smo i naš najveći san se ostvario", rekla je 35-godišnja Serena.

To će biti prvo finale sestara Vilijams na Australijan openu posle 2003. godine, kada je pobedila Serena.

"Svako ima svoj trenutak pod suncem. Možda je moj otišao na neko vreme, ali sada bih želela da se nastavi. Nemam šta drugo da radim, pa želim da nastavim", rekla je 36-godišnja Venus Vilijams.

Ona je do sada osvojila sedam grend slem titula, ali nijednu na Australijan openu. Poslednji put veliki turnir osvojila je na Vimbldonu 2008. godine. U finalu nekog grend slem turnira protiv mlađe sestre do sada je igrala osam puta i pobedila dva puta.

"Neverovatno je kako Serena igra, neverovatno je gledati kako udara loptice i kakav je takmičar", navela je Venus.

(Beta, 01.26.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »