Najavljeno rušenje zida kod mosta na Ibru

Beta 05.02.2017

Potporni zid u blizini mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici trebalo bi danas da bude porušen, u skladu sa sporazumom koji su potpisali predstavnici EU, Srbije, Kosova i ambasade SAD.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić ranije je najavio da će u pešačkoj zoni, dva metra od mosta na Ibru biti postavljeni čelični "potapajući" stubići kojima će se upravljati daljinskim upravljačima.

Rakić je poručio građanima da nema razloga za zabrinutost, da neće biti nikakvih jednostranih poteza Prištine i da specijane jedinice ROSU neće učestvovati u rušenju zida kod mosta.

On je rekao da će daljinski upravljači za "potapajuće" stubiće biti uručeni Opštini Kosovska Mitrovica u severnom delu grada.

Sporazum o uklanjanju zida su u subotu rano ujutro potpisali premijer Kosova Isa Mustafa, njegov zamenik Branimir Stojanović, specijalna predstavnica EU na Kosovu Natalija Apstolova, ambasador SAD u Prištini Greg Delavi, ministar za prostorno planiranje Kosova Bljerat Šalja i gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić.

Metalnu zaštitnu ogradu oko tog zida postavili su juče popodne radnici Građevinskog preduzeća "RAD", koji izvode radove na uređenju Ulice Kralja Petra Prvog u Kosovskoj Mitrovici.

(Beta, 02.05.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »