Siti pobedio Svonsi u nadoknadi i izbio na treće mesto

Beta 05.02.2017

Fudbaleri Mančester sitija izbili su na treće mesto tabele Premijer lige, pošto su danas na svom terenu, u nadoknadi vremena pobedili Svonsi sa 2:1, u 24. kolu Premijer lige.

Siti sada ima 49 bodova, jedan manje od drugoplasiranog Totenhema, ali i 10 više od lidera Čelsija. Svonsi je ostao na 21 bodu, odnosano sada ima samo bod više od opasne zone.

Oba gola danas postigao je Gabrijel Hesus.

Siti je protiv Svonsija bio dominantan i kontrolisao je meč, a poveo je u 11. minutu, kada je David Silva ušao u šesnaesterac sa desne strane posle dodavanja iz auta, posle čega je predriblao dvojicu čuvara, a oda je loptu dodao do Rahima Sterlinga, koji je nije lepo dočekao u padu, ali je poslao do Hesusa, a ovaj je mirno iz blizine smestio u mrežu.

Siti je imao dobre prilike, ali je u finišu meča Svonsi izjednačio, kada je Gilfi Sigurdson primio dobar pas i u trku sa oko 20 metara šutirao po zemlji i pronašao gol.

Siti je posle toga krenuo u apsolutnu inicijativu, koja se isplatila u drugom minutu nadoknade vremena. Gabrijel Hesus je posle ubacivanja lopte u šesnaesterac glavom šutirao ka golu, a Lukaš Fabijanski je odbranio, ali nije iskontrolisao loptu, da bi onda napadač domaćih naleteo na taj odbitak i doneo svom timu tri boda.

(Beta, 02.05.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »