Hrvatski građanski savez podržao Sašu Jankovića

Beta 08.02.2017

Hrvatski građanski savez podržao je kandidaturu bivšeg zaštitnika građana Saše Jankovića za predsednika Srbije, saopštio je danas predsednik te stranke Tomislav Stantić.

"Uvereni smo da je Srbiji danas potreban predsednik koji razume i veruje u koncept ljudskih prava i koji je spreman da bez uzmicanja brani vrednosti utemeljene u Ustavu, prema kojima je Srbija država zasnovana na vladavini prava i socijalnoj pravdi, načelima građanske demokratije, ljudskim i manjinskim pravima i slobodama i pripadnosti evropskim principima i vrednostima", naveo je Stantić u saopštenju.

On je ocenio da je urušavanje institucija višegodišnji trend u društvu, kao i sužavanje prostora slobode i prava građana, ispoljavanje netrpeljivosti prema pripadnicima manjina, izazivanje međuetničkih tenzija i širenje atmosfere straha među građanima.

"Sve što je Saša Janković tokom gotovo deset godina pokazao gradeći i braneći instituciju Zaštitnika građana, odolevajući pritiscima, osporavanjima i najbezočnijim napadima, govori da pred sobom imamo ličnost sa izgrađenom profesionalnom i etičkom vertikalom i nepokolebljivog zastupnika najranjivijih grupa u društvu", naveo je Stantić.

Najavio je da će se Hrvatski građanski savez aktivno uključiti u kampanju i staviti na raspolaganje sve svoje kapacitete, kako bi doprineo izbornoj pobedi Jankovića na predstojećim predsedničkim izborima.

(Beta, 02.08.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »