Dva skupa ispred Vlade, protestuju vojni i policijski sindikati i boračka udruženja

Beta 11.02.2017

U blizini zgrade Vlade Srbije na samo stotinak metara udeljenosti počela su danas dva skupa  -  jedan organizuju Vojni i Policijski sindikati Srbije, a drugi Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor".

Oba skupa počela su, oko podneva, intoniranjem himne Bože pravde u samo nekoliko minuta razmaka.

Sa skupa sindikata poručili su da je to skup za one koji misle svojom glavom, dok su predstavnici boračkih udruženja poručili da se država brani, a ne ucenjuje.

S ozvučenja tog skupa, čule su se patrioske pesme posvećene Kosovu, dok sa skupa policijskog i vojnog sinidata odzvanja rok muzika i pesme poput "Mi smo uvek zajedno", "Ustani, kreni sada" i "Buđav lebac".

Na skupu sindikata viore se srpske zastave i zastave sa sindikalnim obeležjima, dok na skupu ispred Ministarstva spoljnih poslova nema vidno istaknutih zastava i obeležja.

Saobraćaj je zaustavljen samo u jednoj traci u Nemanjinoj ulici, u pravcu ka Železničkoj stanici, dok se u svim ostalim pravcima na uglu Ulice kneza Miloša i Nemanjine saobraćaj normalno odvija.

Predstavnici vojnog i policijskog sindikata najavili su da će se uputiti ispred Skupštine Srbije, gde će predsednici parlamenta Maje Gojković i predstavnicima političkih klubova biti predato protestno pismo.  Protest bi trebalo da bude završen ispred Radio televizije Srbije.

Vojni i policijski sindikati Srbije protestuju ispred zgrade Vlade zbog lošeg socijalnog i materijalnog položaja pripadnika snaga bezbednosti, dok prekoputa, ispred Ministarstva spoljnih poslova, Savez boračkih organizacija Srbije "Sabor" drži skup "Za jedinstvo srpskog naroda u očuvanju bezbednosti Srbije".Ovo je četvrti po redu protest Vojnog sindikata Srbije i Policijskog sindikata Srbije, dok se boračka udruženja okupljaju prvi put, navodeći i da nije reč o kontramitingu.

(Beta, 02.11.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »