Vučić više neće biti premijer, ne isključuje mogućnost i parlamentarnih izbora

Beta 14.02.2017

Bilo da budem predsednik, bilo da ne budem, svakako više neću biti predsednik vlade, izjavio je u utorak uveče premijer Aleksandar Vučić povodom današnje odluke Predsedništva njegove Srpske napredne stranke da ga predloži za kandidata za predsednika države.

"Moguće je da mi je ovo poslednji nastup kao predsednika vlade, barem na RTS-u, poslednji veliki nastup kao premijera", kazao je Vučić gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Vučić je ocenio da je odluka predsedništva stranke da ga predloži za predsedničkog kandidata bila racionalna i da je bila motivisana time da se očuva stabilnost.

"Mislim da je u ovom trenutku to racionalna odluka", rekao je Vučić, uz ocenu da je odluka racionalna kako bi se "smanjio rizik od tri, četiri, pet odsto koje bi mogli da odluče".

Prema njegovim rečima, procena je da će tako vladajuća koalicija lakše da se suprotstavi onima koji su se ujedinili da bi Srbiju vratili unazad.

Vučić je naveo i da su članovi predsedništva mogli da glasaju i za Tomislava Nikolića.

"Ko bi glasao za mene glasao bi i za njega. On je najbolji mogući kandidat, ali ovo je procena zbog stabilnosti i tri, četiri odsto koje bi mogle da odluče", rekao je Vučić.

On je napomenuo i da mnogo voli Nikolića, kao i da mnogo voli svakoga, ali da najviše voli Srbiju.

Vučić je rekao i da mu "ne pada napamet" da kaže ko bi mogao da ga zameni na premijerskoj poziciji, i dodao da će predsedničku kampanju voditi van radnog vremena.

Dodao je da će konačnu odluku o njegovoj kandidaturi doneti Glavni odbor SNS-a 17. februara.

On je rekao da bi voleo da nastavi da sarađuje sa sadašnjim predsednikom države Tomislavom Nikolićem, ukoliko Nikolić to želi.

Premijer Vučić rekao je i da ne može da isključi mogućnost održavanja vanrednih parlamentarnih izbora.

"Ne mogu sada time da se bavim... ne mogu da isključim tu mogućnost... to bi moralo veoma brzo da se rešava", kazao je Vučić za RTS, odgovarajući na pitanje o mogućem raspisivanju vanredenih parlamentarnih izbora.

(Beta, 14.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »