Bakić: Neočekivana odluka Nikolića

Beta 16.02.2017

Sociolog Jovo Bakić izjavio je danas da Tomislavu Nikoliću, uz samostalnu kandidaturu na predsedničkim izborima ne predviđa dobar rezultat i podršku veću od tri do četiri odsto.

"Ovo je neočekivana odluka, neočekivano je bilo da će Nikolić imati snage i hrabrosti da se kandiduje bez podrške stranke koju je osnovao", kazao je Bakić agenciji Beta.

On je napomenuo da su pred Nikolićem mnoge prepreke u predizbornom kampanji, i da može da se dogodi nesvakidašnja situacija da još uvek aktuelni predsednik države bude diskriminisan.

Bakić je rekao da nije isključeno da tokom predizborne kampanje protiv Nikolića budu korišćena i neka sporna pitanja, poput bespravno sagrađenih vikendica i sredstava za finansiranje fondacije Nikolićeve supruge Dragice.

"Najzanimljivije će biti ponašanje medija, pre svega javnih servisa i televizija sa nacionalnom pokrivenošću", kazao je Bakić i dodao da je pitanje hoće li Nikolić u opšte dobiti svoj medijski prostor, ili će apolutni primat imati Aleksandar Vučić.

Kao problem po Nikolića Bakić ističe i to što on nema svoju stranku i infrastrukturu, pa će mu problem biti i da organizuje veće skupove, bilo gde sem u Kragujevcu.

Bakić ipak smatra da Nikolićeva kandidatura povećava mogućnost da će biti drugog kruga predsedničkih izbora.

Glavni odbor Srpske napredne stranke sutra bi trebalo da donese zvaničnu odluku o kandidaturi Aleksandra Vučića na predstojećim predsedničkim izborima u Srbiji.

Predsedništvo Srpske napredne stranke prethodno je jedoglasno predložilo aktuelnog premijera za predsedničkg kandidata, a Glavni odbor treba da potvrdi tu odluku.

Jedan od zaključaka Predsedništva, održanog pre dva dana, bio je da Vučić treba da nastavi razgovore sa aktuelnim predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

U međuvremenu, prema informacijama koje još nisu zvanično potvrđene, Nikolić je odlučio da se kandiduje za novi mandat na mestu predsednika Srbije. Nikolić je očekivao podršku Srpske napredne stranke koju je osnovao zajedno sa Vučićem.

(Beta, 02.16.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »