Dosta je bilo bira svog predsedničkog kandidata

Beta 02.03.2017

Pokret "Dosta je bilo" održaće večeras skupštinu na kojoj će izabrati svog kandidata za predsednika Srbije, saopšteno je danas.

Kako se navodi u saopštenju, taj pokret je odlučio da se sednica skupštine održi dva dana pre nego što je bilo planirano zbog "haosa koji predsednik Vlade pravi raspisivanjem izbora u najkraćem mogućem roku".

"Jedini cilj pokreta 'Dosta je bilo' na ovim izborima je pobeda protiv (Aleksandra) Vučića. Ovi izbori su referendum protiv Vučića, a ne izbori za ovog ili onog protivkandidata. Smatramo da nije bitno da li je predsednički kandidat naš ili neki drugi. Važno je samo da zadovoljava crvene linije politike i da ima najbolje šanse da pobedi. Jedino pobeda protiv Vučića nas dovodi u poziciju da spasemo Srbiju. Zato mora pobeda", navodi se u saopštenju.

Taj pokret je ocenio da je jedini način da se pobedi na predsedničkim izborima da se biračko telo motiviše da izađe na izbore i glasa protiv Vučića.

"Od danas ćemo sve snage usmeriti na to da objasnimo apstinentima, građanima Srbije koji su izgubili svaku nadu, njih gotovo 50 odsto, da ima čestitih političara kojima je opšti interes iznad ličnog i da je promena moguća, da ih motivišemo da glasaju, kao i da kandidat 'Dosta je bilo' bude sledeći predsednik Srbije. Dosta je bilo svih koji su imali šansu i nisu ništa uradili. Vreme je da odu sa političke scene", dodaje se.

Nakon sednice skupštine taj pokret će održati konferenciju za novinare na kojoj će objaviti ime svog kandidata.

(Beta, 03.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »