Partizan bolji od Krke

Beta 05.03.2017

Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradu Krku iz Novog mesta sa 94:80 (21:27, 25:17, 30:16, 18:20), u 25. kolu Jadranske lige, odnosno u poslednjoj ligaškoj utakmici kod kuće u ovom takmičenju.

Krka se bori za opstanak i to se videlo u prvom poluvremenu, tokom kojeg su gosti iz Novog Mesta uglavnom vodili, u jednom trenutku i sa devet poena prednosti. Partizan je, međutim, krajeg prvog poluvremena preokrenuo i poveo 46:44, a onda je u trećoj četvrtini došla do izražaja razlika u kvalitetu.

Crno-beli su počeli da pogađaju i serijom trojki stekli dvocifrenu prednost i uvećali je, a onda mirno priveli meč kraju. Najatraktivniji potez na utakmici desio se u samom finišu treće četvrtine, kada je košarkaš gostiju Matic Rebec sa svoje polovine dao trojku uz zvuk sirene.

U tim Partizana vratili su se skoro svi koji su na Kupu Radivoja Koraća bili otrovani salmonelom. Ekipu je posle šest mečeva pauze vodio prvi trener Aleksandar Džikić, a igrali su Vanja Marinković i Miloš Koprivica, dok je Slobodan Jovanović bio u sastavu tima. Vilijam Hečer je meč posmatrao sa strane u civilnoj odeći. Zaigrao je i posle duže pauze Branislav Ratkovica, dok su meč propustili Novica Veličković, Džamont Gordon i Kenan Karahodžić.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Stefan Pot sa 16 poena i šest asistencija. Adin Vrabac završio je meč sa 14 poena, osam asistencija i šest skokova, dok je Ratkovica postigao 12, a Mihajlo Andrić 11 poena.

Krku je predvodio Žiga Dimec sa 19 poena.

(Beta, 03.05.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »