Dudaš: Telo nije izdržalo ono što je srce htelo

Beta 05.03.2017

Srpski atletičar Mihail Dudaš rekao je večeras da je pružio svoj maksimum na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, kao i da žali što "telo nije izdržalo ono što je srce htelo".

"Žalim što nisam došao do medalje, ali dao sam sve od sebe", rekao je Dudaš novinarima u Areni.

Dudaš je sedmoboj završio na 14. mestu, iako je pred poslednju disciplinu bio u igri za medalju. Ipak, pao je nekoliko desetina metara pred ciljem, zbog čega je diskvalifikovan iz trke na 1.000 metara, što mu je pokvarilo konačan plasman.

"Znao sam da posle skoka s motkom da na 1.000 metara moram da trčim ono što nikada nisam. Bio sam spreman da istrčim 2,40, a za 2,37 očigledno nisam bio spreman" rekao je on.

Dudaš je potom pojasnio šta se dogodilo u završnici trke na 1.000 metara.

"Prosto, ponela me ova Arena i publika koja je fantastična. U mojoj glavi i u srcu su bili svi ti ljudi, a i oni pored malih ekrana. Izgleda da sam krenuo u finiš ranije nego što je trebalo. Do 50 metara pred cilj sam bio ubeđen da mogu da idem i brže, dodavao sam gas... Ušao u zonu gde sam samo čuo vrisak ljudi u areni, rekao sebi idemo do kraja, međutim, samo se desilo da me izbacilo iz krivine onako kako ne treba... Telo nije moglo da izdrži ono što je srce htelo", rekao je Dudaš.

Na konstataciju novinara da se borio poput heroja, Dudaš je rekao "Ako heroji padaju tako kao što padam ja, onda dobro".

Srpski atletičar kazao je da je manje svestan svog novog ličnog rekorda u skoku s motkom, od toga da je pao u trci na 1.000 metara.

"Ušao sam u neku mentalnu zonu, ludačku, nisam ni razmišljao da tražim podršku publike tokom skokova, jer sam znao da će biti tu. Jednostavno sam znao da ću danas ovde skočiti pet metara, možda mogao i 5,20, ali ostavićemo to za sledeći put", kazao je Dudaš.

On je rekao da će u naredne dane provesti s porodicom, a da će se potom pripremati za Svetsko prvenstvo u Londonu.

(Beta, 03.05.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »