Nemački Kontinental otvorio novi pogon u Subotici

Beta 07.03.2017

Nemačka kompanija Kontinental (Continental) danas je u Subotici otvorila novi pogon u kojem će proizvoditi delove za automobile, a investicija je vredna 17 miliona evra.

Novi pogon se prostire na 12.000 kvadratnih metara i u njemu će u naredne tri godine bi zaposleno 500 ljudi.

Kontinental u Subotici posluje od 2011. godine, a do sada je zapošljavao više od 600 radnika u fabrici komponenti za automobilsku i kamionsku industriju u Privrednoj zoni Mali Bajmok.

Otvaranju novog pogona prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je pozvao kompaniju Kontinetal da otvori pogon i u Novom Sadu.

Istakao je da je Nemačka pouzdan investitor i da u nemačkim kompanijama u Srbiji radi 33.000 ljudi, a u naredne dve godine taj broj bi mogao da bude 50.000.

"Naše je da vas privučemo da proširite posao u Srbiji", rekao je on i dodao da su nemačke kompanije dobrodošle u Srbiju.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da je ovo značajna investicija, zbog toga što je Kontinental svetski renomirana fima.

On je rekao da se isplatilo ulaganje u industrijsku zonu Mali Bajmok, koja je postala značajno mesto za investicije i podiže ugled grada.

Najavio je i druge značajne investicije u tom gradu, kao što je rekonstrukcija Narodnog pozorišta i izgradnja Ipsilon kraka.

Predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović rekao je da tamo gde Kontinetal ulaže, znači da je to stabilna zemlja.

"U Srbiju je isplativo ulagati jer vlada mir, stabilnost i zakon", rekao je Mirović i dodao da očekuje ulaganja i u druge gradove.

Predstavnica nemačke ambasade Katrin Čiganovski rekla je da je u poslednjih 16 godina nemačke kompanije uložile u Srbiju 1,8 milijardi evra i otvorile 35.000 radnih mesta.

Dodala je i da je 90 odsto privrednika opredeljeno da ponovo ulaže u Srbiju.

Prema njenim rečima, saradnja dve zemlje se nastavlja, a Nemačka podržava Srbiju na putu ka EU.

Kompanija Kontinental je u 2016. godini imala promet od 40,5 milijardi evra i trenutno zapošljava više od 220.000 ljudi u 56 zemalja.

(Beta, 03.07.2017)

Povezane vesti »

Otvoren novi pogon "Kontinentala"

Otvoren novi pogon "Kontinentala"

Subotica.com 07.03.2017
Posao za 500 radnika

Posao za 500 radnika

Večernje novosti 07.03.2017
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »