Obradović: SNS za pet godina nije završila nijedan sudski postupak za kriminal i korupciju

Beta 13.03.2017

Predsednik Dveri i kandidat za predsednika Srbije Boško Obradović izjavio je danas da za pet godina Srpska napredna stranka nije završila nijedan sudski postupak koji se odnosi na borbu protiv kriminala i korupcije.

"U zatvorima u Srbiji nije ni jedan jedini tajkun koji nas je opljačkao u proteklih 27 godina. Borba protiv kriminala i korupcije koju je najavljivao SNS je bila predizborna prevara i laž", rekao je Obradović koji je danas najavio da će na sajtu pokreta Dveri biti objavljena dokumenta i audio i video zapisi o kako je rekao "političkoj mafiji".

On je rekao da je SNS rasformirao radnu grupu koja se bavila borbom protiv kriminala i korupcije a koju su činili inspektori.

Obradović je kazao da je formirao antikorupcijski tim pokreta Dveri, a koji će, prema njegovim rečima biti začetak njegovog predsedničkog tima u okviru Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je ocenio da će na ovim izborima građani birati između pobede onih koje finansira mafija ili onih koji su uz narod.

"Politička mafija uklopljena je u sve sfere našeg društva. Čine je policajci koji ne hapse kriminalce, tužioce koji podatke kriju u svojim fiokama, sudije koje oslobađaju kriminalce, banke koje peru prljavi novac i mediji koji sprečavaju da ova istina dospe u javnost", rekao je Obradović.

Obradović je pozvao predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića na televizijski duel i postavio mu nekoliko pitanja.

On je pitao Vučića o njegovim vezama sa Stankom Subotićem Canetom i da li je Subotić finansijer SNS-a, te da li je zbog toga dobio oslobađajuću presudu. On je pitao i za prirodu veze između Vučića i Nenada Kovača, za kojeg su rekli da je poznat pod nadimkom "Neša roming".

On je upitao Vučića i da li je istina da je gradonačelnik Beograda najbliži konsultant u više firmi Darka Šarića i Subotića, kao i šta je dobijeno zauzvrat oslobađanjem Bogoljuba Karića i Mlađana Dinkića. On je pitao i da li je istina da službe bezbednosti u Srbiji imaju video i audio zapise o umešanosti vlasti Demokratske stranke i SNS u kriminal.

Obradović je najavio da će naredna dva dana biti u Rusiji, u okviru predizborne kampanje.

(Beta, 03.13.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »