Avion Er Srbije dobio ime Goran Bregović

Beta 28.03.2017

Nacionalna aviokompanija Er Srbija danas je na Aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu predstavila avion "erbas A319" kome je dala ime po poznatom muzičaru Goranu Bregoviću u okviru programa "Žive legende".

Bregović će tako postati peti istaknuti građanin Srbije kome se, zbog doprinosa srpskoj i svetskoj muzičkoj sceni, odaje priznanje u okviru tog programa.

Do sada su letelice Er Srbije dobile imena po teniskoj zvezdi Novaku Đokoviću, košarkašu Vladi Divcu, fudbaleru Dejanu Stankoviću, kao i zvezdi srpskog i evropskog glumišta Predragu Mikiju Manojloviću.

Predstavljanju aviona sa imenom muzičara Gorana Bregovića prisustvovala je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Nadzornog odbora Er Srbije Siniša Mali i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

"Vlada Srbije ponosna je na Er Srbiju koja nije samo domaća već i svetska kompanija, kao što je i Bregović ne samo naš, nego i svetski muzičar", rekla je Mihajlović i dodala da se nada da biti još "živih legendi".

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić je rekao da je Goran Bregović nadrastao regionalne okvire i postao globalni brend i da se njegov uspeh može uporediti sa uspehom Er Srbije koja za svoje rezultate danas u Njujorku prima nagradu za Lidera na tržištu avio-kompanija od uticajnog Er transport vorlda (Air Transport World).

Kako je saopštila Er Srbija, Goran Bregović je kazao da je kada je bio mali često, kao i većina dece, sanjao da leti, a da i sada kada sanja uvek leti.

"Posao mi je takav da polećem i slećem makar 200 puta godišnje. A jednom kada poletite uvek gledate u nebo kada hodate. Valjda zato volim sve što ima veze sa avionima", rekao je Bregović.

Bregović je karijeru započeo 1974. godine kada je osnovao grupu Bijelo dugme, koja je više od dve decenije bila jedna od najpopularnijih grupa na prostoru bivše Jugoslavije. Veliki uspeh i svetsku slavu stekao je radeći muziku za brojne domaće i inostrane filmove.

(Beta, 03.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Ekonomija, najnovije vesti »