CRTA podnela tri prijave zbog davanja i primanja mita

Beta 02.04.2017

Posmatračka misija CRTA "Građani na straži" saopštila je danas da je do 13 časova na izborima za predsednika Srbije glasalo 25,1 odsto birača.

Šef posmatračke misije CRTA Raša Nedeljkov kazao je na konferenciji za novinare da je isti procenat izlaznosti zabeležen u 13 časova i na vanrednim parlamentarnim izborima 2016. godine.

Po njegovim rečima, proces glasanja protiče bez većih problema, uz izolovane slučajeve nepravilnosti koji ne predstavljaju pretnju po regularnost izbornog procesa.

"Radi se o oko dva procenta nepravilnosti, uglavnom su to primeri neproveravanja identiteta birača ili prisustva nevidljivog spreja, kao i vođenje paralelnih spiskova lica koja su izašla na glasanje", kazao je Nedeljkov.

On je dodao da je CRTA podnela tri krivične prijave zbog davanja i primanja mita na biračkim mestima u Temerinu, novosadskom naselju Slana Bara i u Beočinu.

"Dobijamo puno prijava od građana, jedna od većih nepravilnosti zabeležena je na dva biračka mesta u Zemun polju gde se vodi paralelna evidencija ko je glasao van biračkog mesta i gde neovlašćeno lice uvodi birače na glasanje i daje im olovku sa zelenim mastilom kako bi glasali za određenog kandidata", dodao je Nedeljkov.

(Beta, 04.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »