Stefanović: Prvi Vučić, drugi i treći Preletačević i Janković

Beta 02.04.2017

Funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić ostvario "dobar rezultat" na izborima, a da su na drugom i trećem mestu Luka Maksimović i Saša Janković, ne nužno tim redosledom.U prvoj izjavi po zatvaranju biračkih mesta, Stefanović je rekao da će SNS sačekati da se svaki glas prebroji pre no što izađe s konkretnim podacima, a da je još rano da se kaže kakav će biti poredak predsedničkih kandidata posle Vučića.

Stefanović je optužio političke neistomišljenika da su kršili izbornu tišinu i kao konkretan primer naveo tvrdnju lidera Nove Srbije Velimira Ilića da mu nije omogućeno glasanje, jer navodno nije upisan u birački spisak na mestu na kojem je glasao već 20 godina.

On je rekao da je to "potpuna izmišljotina" i naveo ime osnovne škole i broj biračkog mesta u Čačku gde je Ilić upisan u spisak.

Stefanović je kao primer kršenja izborne tišine i lažnih optužbi pomenuo i fotografiju na kojoj se vidi izborni plakat SNS na grobu ubijenog premijera Zorana Đinđića.

On je naveo da je analizom otkriveno da je ta fotografija "potpuni falsifikat i fotomontaža" i da se to lako može utvrditi upoređivanjem žardinjere i klupe koji su dodati kod Đinđićevog groba u međuvremenu.

Stefanović je rekao da očekuje Vučićevu pobedu, a narednu izjavu je najavio za oko 21.30 sati.

On je rekao da će obraćanje novinarima zavisiti od rezultata koji budu pristizali u SNS, koji se obrađuju zahvaljujući podacima koji stižu direktno sa zapisnika sa biračkih mesta.

Funkcioner SNS je odbacio optužbe opozicije na takozvanu akciju "siguran glas".

"To je zakonita i dozvoljena aktivnost u svakoj zemlji i ona služi da u izbornom danu pozovete ljude koji su vam rekli da će glasati za vas", rekao je Stefanović.

On je naveo da se to radi i u SAD, Rusiji i zemljama Evropske unije, ali da to u Srbiji može da uradi samo neko ko je dobro organizovan i ko "ima hrabrosti da ode ljudima na vrata".

Primedbe opozicije na tu aktivnost nazvao je "elementarnim nepoznavanjem abecede izbora".

Po njegovim rečima, besmislene su tvrdnje da su aktivnosti SNS delili letke s likom Saše Jankovića, Dragana Šutanovca i Zorana Živkovića i te tvrdnje je ocenio kao pokušaj opozicije da dokaže da je SNS radila nešto negativno.

Funkcioner SNS je rekao da će Vučić prihvatiti svaki rezultat izbora, a da SNS to isto očekuje i od drugih kandidata.

U prostorije SNS su posle zatvaranja izbornih mesta stigli i predsednik Republike Srpke Milorad Dodik i koalicioni partneri.

(Beta, 04.02.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »