Dačić uputio Lavrovu telegram saučešća povodom napada u Sankt Peterburgu

Beta 03.04.2017

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uputio je ministru inostranih poslova Ruske Federacije Sergeju Lavrovu telegram saučešća povodom današnjeg terorističkog napada u Sankt Peterburgu, saopštilo je Ministarstvo.

Najmanje 10 osoba je poginulo, a 50 ranjeno danas u eksploziji u metrou u Sankt Peterburgu koju je Državno tužilaštvo Rusije okarakterisalo kao teroristički napad.

"S tugom i nevericom primili smo vest o pogibiji nedužnih građana u eksplozijama u metrou u Sankt Peterburgu, tokom kojih je i veliki broj ljudi povređen. Upućujem Vam izraze najdubljeg saučešća i podrške u ovim teškim trenucima", poručio je Dačić.

"Uveravam vas da Ruska Federacija i njeni građani imaju našu bezrezervnu podršku u borbi protiv terorizma", piše u telegramu saučešća šefa srpske diplomatije.

Prethodno je premijer Srbije Aleksandar Vučić uputio telegrame saučešća predsedniku i premijeru Rusije, Vladimiru Putinu i Dmitriju Medvedevu navodeći da je duboko potresen, prenela je Vlada Srbije.

Vučić je ukazao da "zajednička i odlučna borba protiv te pošasti, koja nema mere i ne zna za granice" svima mora biti prioritet kako bi se zaštitili građani i omogućio im se život bez straha.

"Republika Srbija je spremna da, u okviru svojih mogućnosti, da svoj doprinos" naveo je Vučić.

(Beta, 04.03.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Svet, najnovije vesti »