'Protest protiv diktature': Ustala je Srbija, vidimo se sutra (FOTO, VIDEO)

Beta 04.04.2017

"Protest protiv diktature", na kojem građani negoduju zbog pobede Aleksandra Vučića na nedeljnim predsedničkim izborima, održan je u utorak u više gradova u Srbiji, a u Beogradu je trajao oko četiri sata.

Protesti su organizovani preko Fejsbuka, nije poznato ko su organizatori i niko se do sada sa protesta nije zvanično obratio ni u jednom gradu.

U Beogradu je protest počeo ispred Doma Narodne skupštine u 18 sati a završen je oko 22 sata.

Demonstranti u Beogradu su uzvikivali "Av, av, av!", "Lopovi, lopovi!" i "Vučiću ped*ru!", "Vučiću  -  Vuline!", "Nećemo sendviče!". Protest su pratili dobošari, a okupljeni su nosili nalepnice "Puko si" i "Protiv nenormalnog" i transparente "Dole laži", "Lopove, pokrao si izbore", "đAVo" i "U ćošak".

Svoje nezadovoljstvo iskazalo je oko hiljadu Subotičana, uglavnom mladih, koji su oštro kritikovali vlast Srbije uz cenu da su glasovi građana pokradeni na izborima, a da ih je pokrao pobednik, Aleksandar Vučić.

Pedesetak, pretežno mladih odazvalo se protestu na Trgu Staniše Stošića u Vranju.

Na jugu Srbije protestovalo se i u Leskovcu i Vlasotincu.

Drugoplasirani predsednički kandidat Saša Janković, Boško Obradović, Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) i Demokratska stranka poslali su saopštenja u kome podržavaju protest uz poziv da on bude miran.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u Srbiji ima pravo da protestuje svako ko je nezadovoljan izborima, sve dok je to mirno.

Povezane vesti:

Protest u Subotici: Dosta diktature i medijskog mraka

Oko 5.000 mladih na protestu u Nišu (FOTO)

Protest u Novom Sadu uz manje incidente (FOTO)

Protest mladih Kraljevčana zbog izbornih rezultata

Protest mladih i u Zrenjaninu

Protest u Novom Pazaru: Grad ćevapa i mantija, a ne sendviča

Više od 1.000 učenika i studenata protestovalo u Čačku

(Beta, 04.04.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »