Dvanaesti 'Protest protiv diktature' u Beogradu (FOTO)

Beta 14.04.2017

Protest "Protiv diktature", 12. po redu, počeo je večeras u Beogradu okupljanjem u 18 sati ispred Doma Narodne skupštine, odakle se kolona sa nekoliko stotina uglavnom mladih uputila ka Terazijama u šetnju centralnim gradskim ulicama.

Kolonu predvode dobošari, a na čelu su učesnici koji nose veliki transparent "Fer i slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, zaštita i poboljšanje radnih prava".

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i nose transparente "Protiv terora vlasti", "Vučić demokrata, ja diktator", "Ne damo", "Bori se za bolje sutra".

U tom telu grada, na Trgu Nikole Pašića i u Bulevaru kralja Aleksandra saobraćaj je zatvoren od 18.30. Sabraćajna policija reguliše saobraćaj.

Organizatori protesta i dalje nisu poznati, a na skupovima studenata se niko zvanično ne obraća.

Kako se navodi na Fejsbuk stranici "Protiv diktature", studenti zahtevaju smenu političke elite na čelu s Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenu članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije, slobodu medija koja bi se ogledala u smeni odgovornih urednika Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine i oštrih kazni za urednike svih medija koji krše medijske zakone i kodeks.

Studenti zatim traže momentalno razrešenje svih stranačkih i korumpiranih funkcionera u javnim preduzećima, decentralizaciju, kao i promenu prioriteta ekonomske i socijalne politike, poboljšanje prava svih radnika, zaštitu životnog standarda stanovništva i u potpunosti javno finansirano i svima dostupno obrazovanje i zdravstvo.

Vladi je dat rok za ispunjenje tih zahteva, a to je 17. april.

Protesti "Protiv diktature" počeli su u ponedeljak, 3. aprila, dan posle izbora.

(Beta, 04.14.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »