Čikago poveo 2:0 protiv Bostona (VIDEO)

Beta 19.04.2017

Košarkaši Čikaga pobedili su u noći između utorka i srede u gostima Boston sa 111:97 i tako stiglo do neočekivanih 2:0 u četvrtfinalu Istočne konferencije NBA lige, dok su Toronto i LA Klipersi stigli do izjednačenja u serijama.

Toronto je na na svom terenu pobedio Milvoki sa 106:100, dok su LA Klipersi u Zapadnoj konferenciji sa 99:92 takođe na svom terenu pobedili Jutu.

Čikago je drugi put u dva dana stigao do iznenađujuće pobede na gostovanju protiv najbolje ekipe Istoka u regularnom toku sezone.

Tim iz Ilinoisa je do trijumfa predvodio Džimi Batler sa 22 poena, uz po osam skokova i asistencija, dok je Dvejn Vejd takođe postigao 22, a Ražonu Rondu nedostajao je jedan skok da ostvari "tripl-dabl", pošto je imao 11 poena, devet uhvaćenih lopti i 14 asistencija.

U ekipi Bostona Ajzea Tomas ponovo je bio najefikasniji s 20 poena, dok Džei Krauder ubacio 16.

Serija se sada seli u Čikago, pa tako Bulsi imaju priliku da na svom terenu izbore plasman u polufinale Istočne konferencije.

Toronta je u prvom meču večeri pobedio Milvoki sa 106:100 u drugoj utakmici i tako stigao do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa NBA lige.

Kanadski tim je tokom većeg dela utakmice bio u prednosti, ali je Milvoki na dva minuta pre kraja stigao do izjednačena i potom imao priliku da dođe do još jednog brejka, ali se Toronto izvukao i došao do 1:1.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Demar Derouzan sa 23 poena, jedan manje ubacio je Kajl Lauri, dok je Serž Ibaka ubacio 16, a Jonas Valančijunas imao je "dabl-dabl" od po 10 poena i skokova.

U ekipi Milvokija Janis Antetokounmpo ubacio je 24 poena, uz 15 skokova, dok je Kris Midlton postigao 20, a Greg Monro postigao je 18.

Milvoki će u naredna dva meča biti domaćin, a sledeći susret igraće se u noći između četvrtka i petka.

Los Anđeles Klipersi takođe su stigli do izjednačenja u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa. Oni su na svom parketu nadigrali Jutu sa 99:91.

Tim iz Kalifornije do pobede je predvodio Blejk Grifin je imao 24 poena, dok je Kris Pol postigao 21, uz 10 asistencija, a Deandre Džordan dodao je 18, uz 15 skokova.

U ekipi Jute istakao se Gordon Hejvard sa 20 poena, dok su Derik Fejvors i Džo Džonson ubacili po 13.

Juta će biti domaćin narednog susreta koji je na programu u noći između petka i subote.

(Beta, 04.19.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »