Protest Protiv diktature: 'Dnevnik' ispred RTS-a (FOTO, VIDEO)

Beta 26.04.2017

Nekoliko stotina učesnika protesta "Protiv diktature" okupilo se u sredu uveče ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Aberdarevoj ulici u Beogradu, gde su nezadovoljni izveštavanjem javnog servisa, emitovali svoj "Dnevnik" u vreme emitovanja centralne informativne emisije te medijske kuće.

Okupljanje je počelo oko 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, a demonstranti su oko 18.30 blokirali saobraćaj u oba smera na Trgu Nikole Pašića.

Noseći transparente "Dole diktatura", "Nikolić da poništi izbore, skupština da poništi izborni zakon", "Protiv terora vlasti", "Ko laže taj krade, ko krade taj može u SNS", oni su nešto posle 19 časova krenuli ka zgradi RTS-a u Aberdarevoj ulici a saobraćaj u smeru kretanja kolone bio je blokiran.

Učesnici protesta su oko 19.20 stigli na parking ispred zgrade RTS-a, uzvikujući "Javna kuća Srbije", "Ostavke" i "Izađite napolje", posle čega im je sa razglasa upućen poziv da budu što glasniji tokom trajanja Dnevnika javnog servisa.

Demonstranti su u vreme emitovanja Dnevnika emitovali svoj "dnevnik", tokom kojeg je bivša novinarka RTS-a Gordana Bingulac izrazila čuđenje što radnici javnog servisa "ne vide kakvo je stanje u zemlji".

Okupljeni su zatim puštali muziku iz serije "Bolji život" i uzvikivali "Doći ćemo opet" i izveli su preformans sa sedenjem i skakanjem uz skandiranje "Onesveti se".

Skup je završen bez incidenata oko 20.30 a za sledeće okupljanje, najavljeno za četvrtak u 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, prema rečima organizatora biće priređeno "nešto novo".

Demonstranti su se okupili i u Subotici gde su negodovali zbog "SNS kadriranja" i apelovali na odbornike Skupštine grada da ne prihvate da v.d. direktora Art bioskopa "Aleksandar Lifka" postane osoba bez stručnih referenci za taj posao.

U Nišu nije bilo okupljanja a na Fejsbuk stranici "Protiv diktature Niš" objavljeno je da protesta neće biti tokom prvomajskih praznika.

(Beta, 04.26.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »