Šarapova u polufinalu turnira u Štutgartu

Beta 28.04.2017

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se danas u polufinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 73. teniserku sveta Anet Kontevejt iz Estonije posle dva seta, 6:3, 6:4.

U trećem meču posle isteka 15-mesečne suspenzije, Šarapova je iskoristila pet od šest brejk lopti.

"Zaista uživam", rekla je Šarapova.

Petostruka osvajačica grend slem trofeja će u polufinalu igrati protiv Francuskinje Kristine Mladenović, koja je sa 6:3, 6:2 pobedila Karlu Suares Navaro iz Španije.

Mladenovićeva je jedna od brojnih teniserki koje su kritikovale Šarapovu zbog kršenja doping pravila, ali je Ruskinja rekla da joj to neće biti dodatni motiv u sutrašnjem meču.

"Nisam neko ko će to iskoristiti u sklopu povratka na teren. Rezultati govore umesto mene i to je najvažnije. Najveći deo mog povratka je ono što se dešava na terenu, a tamo ću to i ostaviti", navela je Šarapova.

Šarapova u Štutgartu pokušava da osvoji treću titulu, posle 2012. i 2014. godine.

Ona je za učešće na turniru dobila specijalnu pozivnicu organizatora, pošto je izgubila renking na WTA listi zbog suspenzije koju je dobila zbog korišćenja meldonijuma. Šarapova je rekla da je taj lek koristila zbog problema sa srcem i da nije znala da je na listi zabranjenih.

(Beta, 04.28.2017)

Povezane vesti »

U Barseloni bez iznenađenja

U Barseloni bez iznenađenja

Mondo 28.04.2017
Furiozna Maša u Štutgartu!

Furiozna Maša u Štutgartu!

Sportske.net 28.04.2017
Maša se ne šali

Maša se ne šali

Mondo 28.04.2017
Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »