Niška šampionka u klizanju niže medalje i na rolerima

Beta 10.05.2017

Sedmogodišnja Nišlijka Sofija Rodić koja je prošlog meseca postala prvi stanovnik Niša sa osvojenom medaljom u brzom klizanju, ponovo je u svoj rodni grad donela medalju, ali ovoga puta u brzoj vožnji rolera.

Ona je pobedila na međunarodnom Alpe Adria kupu održanom minulog vikenda u slovenačkom gradu Kranju.

Otac šampionke Petar Rodić kazao je za Betu da su se u Kranju nadmetala deca iz osam evropskih zemalja, uključujući i Srbiju, a Sofija je bila jedina takmičarka iz Niša.

"Na Kupu je bilo skoro 100 dece i konkurencija je bila veoma jaka, ali je Sofija ubedljivo pobedila u svojoj kategoriji. Takmičila se na kružnoj stazi dužine 300 metara i na poligonu sa preprekama", rekao je Rodić.

Po njegovim rečima, Sofija je u Kranju pobrala simpatije svih ljubitelja brzog klizanja i već je dobila poziv za učešće na međunarodnom kupu ovog vikenda u Zagrebu.

Za dve godine koliko trenira vožnju rolera u niškom klubu "Oksidžen" Sofija je pobedila na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima.

"Volim da se trkam. Osvojila sam u trkama na rolerima 19 medalja, puno pohvalnica i jedan pehar", kazala je Sofija za Betu.

Između ostalog Sofija je državna prvakinja u brzoj vožnji rolera, pobednica beogradske "Rolerijade", međunarodne trke u veleslalomu i slalomu na rolerima.

Ona je takođe državna prvakinja u brzom klizanju iako Niš nema pravu dvoranu za klizanje, već dečije klizalište koje radi samo par meseci tokom godine.

Na međunarodnom takmičenju u Celju prošlog meseca osvojila je bronzanu medalju u brzom klizanju i to sa samo šest treninga na pravoj klizačkoj stazi i sa dečijim klizaljkama.

Ova devojčica, pored toga što je odličan đak prvog razreda škole "Ratko Pavlović", stiže da trenira i odbojku i skijanje.

(Beta, 05.10.2017)

Pročitajte još

Ključne reči

Zabava, najnovije vesti »