Đurovski: Čeka nas veoma važna utakmica

Beta 12.05.2017

Trener fudbalera Crvene zvezde Boško Đurovski rekao je da je sutrašnja utakmica protiv Mladosti u Super ligi važna iz nekoliko razloga, kao i da igrači moraju da na izazove odgovore na profesionalan način.

"Utakmica sutra je mnogo važna iz više razloga. Donosi nam tri boda, ali može da nam donese i samopouzdanje, stabilnost, a i ostavlja nas u borbi za prvo mesto na kraju prvenstva. Mi kao klub i ja kao trener činimo sve napore da bismo mentalno vratili ekipu. Doveli smo danas 'mental kouča', koji im je održao predavanje", rekao je Đurovski novinarima na stadionu Crvene zvezde.

Crveno-beli su u prošlom kolu izgubili od Voždovca i tako pali na drugo mesto, sa tri boda manje od Partizana. Ako bi timovi na kraju prvenstva imali isti broj bodova, Zvezda bi sačuvala titulu. Klub sa stadiona "Rajko Mitić" prošao je i u finale kupa, iako je u revanšu protiv Čukaričkog izgubio 2:1, što mu je bio treći uzastopni poraz u svim takmičenjima.

"Atmosfera se popravila na treninzima, ali situacija je napeta, zategnuta. Igrači su svesni šta su napravili, ali je došlo vreme da se pokaže pravo lice. Ne treba zaboraviti da su godinu i nešto dana bili na vrhu tabele", rekao je Đurovski.

On je kazao da je u ekipi mnogo stranaca i da rad na mentalnoj pripremi služi da bi igrači shvatili "kako treba da se ponaša igrač Crvene zvezde".

Đurovski je iskazao i poštovanje prema ekipi Mladosti i njenom treneru Nenadu Milovanoviću.

"Igramo protiv ekipe koja je obezbedila plej-of u dobroj konkurenciji, i to je rezultat za poštovanje. Ekipa je predvođena iskusnim strategom koji dobro poznaje srpski fudbal. Biće sigurno teško. Moramo da izvučemo pouku iz utakmice sa Čukaričkim. Važno je da ne primimo gol, koji bi dodatno poremetio situaciju u našoj ekipi", rekao je Đurovski.

Uprava Zvezde optužila je ove nedelje Partizan za nameštanje mečeva, najavila je tužbu protiv FSS, na šta su crno-beli oštro odgovarali. Đurovski je rekao da ne želi da se bavi tim stvarima, što je ranije danas rekao i njegov kolega Marko Nikolić.

"Pola ekipe čine stranci, tako da ne verujem da to mnogo utiče na njih. Ja kao trener neću da se vraćam na te razmirice između uprava. Moje je da radim na terenu, da poštujem protivnika i da činim sve kako bih podigao ekipu. Mislim da igrače to ne zanima toliko. Voleo bih da tako bude", rekao je Đurovski.

Utakmica Crvena zvezda - Mladost igra se sutra od 19.00.

(Beta, 05.12.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »