Đoković bez finala u Madridu

Beta 13.05.2017

Srpski teniser Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale mastersa u Madridu, pošto je danas u polufinalu izgubio od Španca Rafaela Nadala sa 2:6, 4:6.

Nadal je ubedljivo porazio srpskog tenisera i naneo mu 24. poraz u njihovom 50. međusobnom duelu. Španac je do prve pobede nad Đokovićem posle tri godine, još od Roland Garosa 2014, stigao posle sat i 39 minuta igre.

Đoković je loše počeo meč, pa je Španac vrlo brzo, uz dva brejka, stigao do prednosti od 4:0. Drugi teniser sveta je tek posle 22 minuta igre osvojio prvi gem, ali je do kraja seta nije uspeo da ugrozi Nadala.

Kao i prvi, i drugi set je počeo Nadalovim brejkom, ali je Đoković u četvrtom gemu uspeo da napravi ribrejk. Kada se očekivalo da će srpski teniser zaigrati bolje, sa više inicijative i manje grešaka, usledio je još jedan slab gem koji je Nadal iskoristio i ponovo stekao brejk prednosti.

Španac je do kraja seta bez problema održavao brejk prednosti.

Nadal će se za titulu u Madridu boriti protiv pobednika dugog polufinala u kojem se sastaju Dominik Tim i Pablo Kuevas. Finale je na programu sutra.

(Beta, 05.13.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »