Božović: Ministar pokušava da podmetne lažne iskaze da bi policajac bio kažnjen

Beta 15.05.2017

Poslanik Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da je ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović, po nagovoru Zvezdana Jovanovića, a uz pomoć Sektora unutrašnje kontrole MUP-a, pokušao da podmetne lažne iskaze da bi policajac Dalibor Karanović bio kažnjen.

Božović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije pokazao izjave dvojice svedoka pred Tužilaštvom u Novom Sadu, rekavši da su to novi dokazi da je kabinet ministra dao nalog Sektoru unutrašnje kontrole MUP-a na zahtev Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera, da se kazni policajac iz Bačke Palanke Karanović samo zato što je priveo Jovanovićevog sina.

"Smatram da je stvar potpuno i sasvim jasna, dva svedoka koja su bila prisutna, koja su na strani oštećenog sina Zvezdana Jovaovića govori o tome da je Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije njima dao da potpišu izjave koje su potpuno neistinite i za kojih zapravo oni ne stoje i ovo je dato ne samo pred osnovnim javnim tužilaštvom u Bačkoj Palanci, ovo su izjave od pre nekoliko dana koje su date pred Tužilaštvom u Novom Sadu", rekao je Božović.

On je dodao da je "potpuno je jasno da tu ima elemenata krivičnog dela" i da su to lažni iskazi podmetnuti da bi Karanović bio ne samo suspendovan, već i krivično gonjen.

Božović je rekao da očekuje reakcije nadležnih, s obzirom na to da je reč o nalogu "ubice Zorana Đinđića ministru policije da se smeni jedan policajac, koji mu je uhapsio sina".

Po Božovićevim rečima, policajcu Karanoviću preti se smrću i osvetom, a da po toj krivičnoj prijavi tužilaštvo ne postupa, iako je reč o ugrožavanju bezbednosti službenog lica.

Predsednica Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove Marija Obradović iz Srpske napredne stranke izjavila je danas da nisu tačni navodi poslanika Demokratske stranke Balše Božovića o uticaju Zvezadan Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Zorana Đinđića, na policiju i resornog ministra Nebojšu Stefanovića.

Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla, da Božović govoreći o tome pravi "politički rijaliti" i "spinuje", odnosno namerno dovodi u zabludu građane da nešto ne funkcioniše.

Ona je rekla da niko nema pravo da pritiska tužilaštvo i meša se u istragu, kao i da sve u slučaju suspendovanog policajac iz Bačke Palanke teče po proceduri.

"Ovo što Božović radi je duboko zadiranje u tužilačku istragu i može da ima jake motive", navela je Obradović.

Ona je rekla i da sednica skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove o tome ne može održati jer Božović zahtev za sednicu nije prosledio u skladu s procedurom i jer je zahtev potpisao samo on, bez podrške i jednog drugog poslanika.

(Beta, 15.05.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »