Poslanici opozicije o Gašiću: Nedopustivo, srljanje u ponor

Beta 22.05.2017

Poslanici opozicije u Skupštini Srbije ocenili su danas da je nedopustivo da se visoki funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) i bivši ministar odbrane Bratislav Gašić postavi na mesto direktora BIA i da je to predstavlja presedan i dokaz da Srbija "srlja u ponor".

Predstavnici vladajuće Socijalističke stranke Srbije (SPS) sa druge strane ocenjuju da Gašić može posvećeno i odgovorno da obavlja taj posao.

Poslanik Demokratske stranke i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti Radoslav Milojičić rekao je novinarima u parlamentu da će se prvi put u istoriji desiti da Srbija ima visokog stranačkog funkcionera na tom mestu.

"To je direktno mešanje SNS-a. Da li će BIA direktno služiti za razručanavanje sa svim ljudima koji drugačije misle i drugačije govore?", upitao je Milojičić, ističući da je veliki problem to što će BIA biti direktno podređena SNS-u.

Lider Nove stranke Zoran Živković je kazao da je odluka da član predsedništva stranke obavlja funckiju direktora BIA presedan i da toga nije bilo ni kod "Tita, Rankovića, ni u Sovjetskom savezu, KGB-u...".

"To je još jedan dokaz da Srbija srlja u ponor i da je apsolutizam Aleksandra Vučića došao do vrlo visokog nivoa da tu treba ozbiljna ekipa, ozbiljan front političke organizacije koja će sprečiti propadanje Srbije, jer mi ovako idemo iz apsloutizma u diktaturu", rekao je Živković.

Šef poslaničke grupe Dosta je bilo Saša Radulović rekao je novinarima u parlamentu da postavljanje Gašića na tu funkciju predstavlja "poigravanje" predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa građanima i da je nedopustivo još jedno stranačko zapošljavanje.

Po njegovoj oceni, Gašić nema kvalifikacije da bude direktor BIA i na tom mestu treba da bude državni službenik, a ne partijski kadar.

Poslanik Srpske radikalne stranke Miroslav Mirčić kazao je novinarima da je to ko će biti na čelu agencije manje važno od toga da počnu da se rešavaju nagomilane afere i nerešena ubistva.

Šef poslaničke grupe SPS Đorđe Milićević rekao je, da Gašić može odgovorno, ozbiljno i posvećeno da obavlja taj posao i da je imao vidljive rezultate dok je bio na čelu Ministarstva odbrane.

On je na navode opozicije da je to uvod u diktaturu rekao da opozicija u svemu vidi diktaturu i pritiske i da to što je neko pripadnik bilo koje političke partije ne znači da ne može odgovorno i ozbiljno da obavlja određenu funkciju.

(Beta, 05.22.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »