Prestolonaslednik Abu Dabija: Srbija i Abu Dabi imaju jake osnove za saradnju

Beta 24.05.2017

Prestolonaslednik Abu Dabija šeik Mohamed bin Zajed Al-Nahjan izjavio je u razgovoru s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem da dve zemlje imaju zdrave i jake osnove za saradnju, kao i da je srećan što su uspostavljeni dobri odnosi Abu Dabija i Srbije."Svet se menja i na kraju se sve svodi na prijateljstvo", istakao je šeik Nahjan koji je poželeo dobrodošlicu predsedniku Nikoliću, kao svom velikom prijatelju.

Nikolić je šeiku Nahjan uručio orden i istakao da mu je veliko zadovoljstvo što je šeik prihvatio odlikovanje, kao i da mu je čast što je došao u prijateljsku zemlju - Ujedinjene Arapske Emirate,

u poslednju posetu kao predsednik Srbije.

Predsednik Srbije je zahvalio prestolonasledniku Abu Dabija što je doprineo da odnosi Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata budu veoma intenzivni u svim oblastima.

Šeik Nahjan rekao je da mu je veoma drago što je predsednik Srbije Nikolić došao u posetu i prisetio se njihovog prvog susreta i utiska koji je na on njega ostavio, kao i Srbija i njen narod.

Nikolić je rekao da "danas je sve manje iskrenosti i važno je negovati iskrena prijateljstva". "Hvala Vam na svemu što ste učinili za Srbiju i na naporima koje ste uložili da prevaziđemo ekonomsku krizu u kojoj smo se nalazili", rekao je Nikolić.

Šeik Nahjan kazao je Nikoliću da nastavi da gradi nove mostove sa njima. "Izgradili smo most između naših zemalja, Vi treba da nastavite da gradite sa nama nove mostove, Vi ste učinili mnogo toga za odnose naše dve zemlje", rekao je prestolonaslednik Abu Dabija.

Nikolić je u radnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima gde razgovara sa zvaničnicima i gde će posetiti Vojni memorijal "Wahat al Karama".

(Beta, 05.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »