Džikić: Najzad utakmica koja nije stresna

Beta 25.05.2017

Trener Partizana Aleksandar Džikić rekao je da su njegovi košarkaši danas protiv Spartaka "najzad" odigrali utakmicu koja nije stresna.

"Najzad imamo utakmicu koja nije stresna u smislu nekog rezutata. Generalno, mislim da smo igrali bolje i pametnije u odnosu na prvu utakmicu u Subotici. Verovatno je i produžetak protiv Dinamika imao efekat na momke", rekao je Džikić novinarima posle meča.

Partizan je danas u 11. kolu Super lige vodio od početka do kraja utakmice, a već u prvoj četvrtini je vodio dvocifrenom razlikom, da bi na kraju dobio sa 100:80.

"Mi smo iskoristili dobru igru nosilaca da neki momci koji su manje igrali dobiju šansu. Borili su se, trudili su se, nemam nikakvih zamerki. Imamo još tri kola, gostovanje u košarkaškom gradu kao što je Čačak i utakmice sa dva ABA ligaša (FMP i Mega Leks), onda tek počinje polufinale plej-ofa", rekao je Džikić.

Trener Spartaka Nebojša Vagić kazao je da je cilj njegove ekipe bio da odigra što bolje, ali da nije u tome uspeo. Za to je delimično okrivio tempo utakmica i povrede.

"Ali, opet nisam zadovoljan onim što su dali na terenu. Imali smo nekoliko dobrih utakmica i nadao sam se da će Partizan biti dovoljna motivacija za borbu. Nadam se da ćemo dobiti bar još jednu utakmicu do kraja, u poslednjem kolu protiv Vršca, jer su sledeće dve protiv ABA ligaša (FMP i Mega), koji su kvalitetniji od nas", rekao je trener poslednjeg tima na tabeli.

(Beta, 05.25.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »