Jovanović: DSS nosilac promene političkog sistema

Beta 28.05.2017

Vršilac dužnosti predsednika Demokratske stranke Srbije (DSS) Miloš Jovanović rekao je danas na 13. Izbornoj skupštini te stranke da se stvara novi DSS koji će biti nosilac ideje promene političkog sistema Srbije u kome danas postoji situacija da je "partijska knjižica važnija od zdravstvene i radne".

On je ocenio da je došlo vreme da se "partitokratija proizašla iz petooktobarske republike" zameni novim političkim sistemom, a da je prvi korak u toj promeni borba za promenu izbornog zakona.

"Integralni proporcionalni izborni sistem je zavio Srbiju u crno. Vreme je da ga menjamo, zrelo je", rekao je Jovanović.

Za današnju skupštinu Jovanović je rekao da je reč o "neophodnosti, neverovatnoj, snažnoj, sudbinskoj neophodnosti novog početka za Srbiju".

Prema njegovim rečima, "vreme politikanstva i strančarenja je gotovo a došlo je vreme za pravu i suštinsku političku misao koju nudi DSS".

Jovanović je najizgledniji kandidat za novog predsednika stranke na skupštini koja se održava u Centru "Sava" u Beogradu.

(Beta, 05.28.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »