Stamatović: Ako vlast ne reaguje već danas, sutra će Srbi postati nadničari na vlastitoj zemlji

Beta 07.06.2017

Do pre samo desetak dana, bivši premijer busao se u prsa junačka kako će sprečiti prodaju srpskog zemljišta strancima, a njegov zamenik se kleo da će dati diplomatski imunitet Rusko - srpskom humanitarnom centru u Nišu, a otkako su postali, jedan predsednik Republike, a drugi v.d. premijera, o ovim dvema životnim temama, briselski dvojac na čelu države ćuti kao zaliven, izjavio je predsednik Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović, povodom Vučićeve poslednje tvrdnje da će njegova, sada već bivša vlada, "do kraja svog mandata", zakonski sprečiti primenu onog dela Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) koji se odnosi na liberalizaciju prodaje srpske zemlje stranim državljanima, a koji stupa na snagu 1. septembra.

"Srbiji nije ostalo dovoljno ni vremena ni manevarskog prostora da to realizuje, a jučerašnje izjave iz tzv. tehničke vlade, potvrđuju da još nema ni plana kako to da se uradi, već se građanima prodaje magla o tome kako su ovaj problem rešile članice EU Poljska i Mađarska, prenebregavajući fakat da ista ta Mađarska, preko investicija u srpski bankarski sektor i pod formom pomoći Mađarima, ma gde živeli, zapravo, ima ambiciju da kupuje plodno zemljište po Vojvodini", rekao je Stamatović.

Predsednik Zdrave Srbije je upozorio da "razni investitori, često sumnjivih biografija, već špartaju po severnoj pokrajini i bezecuju, rezervišu i, kao, zakupljuju desetine hiljada hektara, poput nepostojeće firme iz Abu Dabija koja je, pod misterioznim uslovima, već, gotovo besplatno, dobila zemlju vojnih ustanova u Moroviću i Karađorđevu".

 

"Zdrava Srbija (ZS) upozorava da će, kao što već čini na Zlatiboru, svugde tamo gde ima političkog uticaja po Srbiji, pozvati građane, pre svega ratare, paore, zemljoradnike, stočare i voćare, da se odupru rasipničkoj antidržavnoj osovini Vučić - Dačić koja, po nalogu svojih patrona iz Brisela, krčmi resurse i prirodna bogatstva Srbije, a od Srba stvara nadničare na njihovoj vlastitoj zemlji" zaključio je, u pisanoj izjavi, Stamatović.

(Beta, 06.07.2017)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Društvo, najnovije vesti »