Vučić počeo razgovore u Kazahstanu

Beta 09.06.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je danas posetu Kazahstanu tokom koje će se sastati s najvišim zvaničnicima te zemlje.  Vučić je jutros obišao biblioteku Lidera nacije‎ u Astani, gde je direktoru poklonio kopiju knjige Miroslavljevo jevanđelje, saopšteno je iz pres službe predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je posetio i dve kompanije koje se bave namenskom industrijom, "Kazahstan Paramaunt inženjering" i "Kazahstan Aselsan inženjering", i sa njihovim rukovodstvom razgovarao o mogućnostima ulaganja u Srbiji i saradnji sa srpskom namenskom industrijom.

Paramaunt proizvodi oklopna vozila BKM "Arlan" s pogonom 4x4, BKM "Nomad" 4x4 i BTR "Baris" sa pogonom 6x6, kao i 8x8. Pogon je opremljen najsavremenijom tehnologijom, koja omogućava izradu oklopnih vozila sa ojačanom protivminskom zaštitom, prostire se na 13.500 kvadratnih metara, a kapacitet je 120 vozila godišnje.

U kompaniji "Kazahstan Aselsan inženjering" predsednik se informisao o vojnoj optici. To preduzeće je od decembra prošle godine pod upravom Ministarstva odbrane i aerokosmičke industrije Kazahstana i jedinstveno je po tome što ima status nacionalne kompanije i proizvodi vojnu optiku, navodi se u saopštenju.

Posetu Kazahstanu Vučić nastavlja susretom s premijerom Bakitžanom Sagitajevim i predsednikom Senata parlamenta Kazahstana Kasimom Zomartom Tokaevim. U večernjim satima će prisustvovati svečanom otvaranju izložbe "Astana EKSPO 2017".

(Beta, 06.09.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »