Gojković: Osnivanje ministarstva za evropske integracije jasna poruka

Beta 24.06.2017

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da se osnivanjem novog ministarstva za evropske integracije predviđenog izmenama i dopunama zakona o ministarstvima šalje jasna politička poruka o spoljnopolitičkom prioritetu zemlje.

Ona je za televiziju Pink rekla da očekuje da u utorak ili sredu bude usvojen taj zakon koji je jedina tačka dnevnog reda današnje sednice Skupštine Srbije.

Maja Gojković je kazala i da će mandatarka za sastav nove vlade Ana Brnabić svoje ekspoze predstaviti sredinom iduće nedelje.

"Očekujem da se Ana Branbić obrati parlamentu sa zahtevom da zakažem posebnu sednicu na kojem će ona izneti svoj ekspoze i predstaviti poslanicima i javnosti Srbije njen predlog za personalna rešenja na čelu pojedinih ministarstava", rekla je Maja Gojković.

Govoreći o osnivanju ministarstva za zaštitu životne sredine, Maja Gojković je rekla da će se to ministarstvo na višem nivou baviti važnom oblašću.

"Najavažnije je da je Ana Brnabić obezbedila ubedljivu većinu - svi sa liste 'Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje' će da glasaju. Glasaće za nju i članovi Socijalističke partije Srbije, to će biti ubedljiva većina", rekla je Gojković.

Sednica Skupštine Srbije o Predlogu Zakona o izmenama i dopunama zakona o ministarstvima, kojim je predviđeno osnivanje dva nova ministarstva - zaštite životne sredine i za evropske integracije, počeće danas u 10.00.

(Beta, 06.24.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »