Vulin posetio Generalštab i najavio borbu za bolji materijalni položaj VS

Beta 03.07.2017

Novoizabrani ministar odbrane Aleksandar Vulin posetio je danas Generalštab Vojske Srbije (VS) gde je izjavio da će njegova obaveza biti da neprekidno radi na poboljšavanju materijalnog položaja pripadnika vojske, tehničke opremljenosti, obučenosti i borbene gotovosti oružanih snaga.

Kako se navodi u saopštenju ministarstva, Vulin je rekao da je biti na čelu Ministarstva odbrane velika obaveza "da se neprekidno radi na poboljšavanju materijalnog položaja pripadnika Vojske Srbije, tehničke opremljenosti, obučenosti, borbenoj gotovosti, ali da se radi i na tome da vojska oseća poštovanje gde god da se nađe".

Vulina je u dočekao načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković koji je, na sastanku sa članovima kolegijuma, ministru poželeo dobrodošlicu i predstavio mu zadatke, organizaciju, razvoj, modernizaciju i resurse Vojske Srbije.

Diković je obavestio ministra odbrane da su operativne sposobnosti Vojske Srbije na potrebnom nivou, da je stanje stabilno i da obezbeđuje izvršenje misija i zadataka.

Ministar Vulin je zahvalio na svemu što pripadnici VS rade za svoju državu i dodao da će raditi poštujući struku.

"Velika je čast biti na čelu Ministarstva odbrane i raditi na neprekidnom povećavanju bezbednosti svih naših građana, ali vodeći računa o tome da se uloga VS poštuje, unapređuje i da čitavo društvo vodi računa o mišljenju i stavovima vojske. Vojska je svakako ono što nas određuje, što nas definiše, ono što nas razlikuje i što naš narod čini ponosnim. VS je deo naše istorije, deo naše sadašnjosti i, svakako, deo naše budućnosti", poručio je ministar odbrane.

Vulin je obišao Operativni centar sistema odbrane odakle je putem video linka lično primio izveštaj koji mu je podneo potpukovnik Dušan Mrdak, štabni oficir-stariji nacionalni predstavnik u misiji UNIFIL u Libanu.

Potpukovnik Mrdak izvestio je Vulina da 170 pripadnika Vojske Srbije, angažovanih u Libanu, obavlja svoje redovne zadatke i da su svi dobro.

(Beta, 07.03.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Politika, najnovije vesti »