Stamatović: Izjava Ane Brnabić o EU i Rusiji skreće pažnju sa životnih pitanja

Beta 04.07.2017

Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije (ZS) Milan Stamatović ocenio je danas da izjava premijerke Ane Brnabić da će se Srbija, ako bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, opredeliti za EU, služi skretanju pažnje javnosti sa životnih problema poput štrajkova u "Goši" i "Fijatu" i protesta malinara.

Stamatović je u saopštenju naveo da tom izjavom Ana Brnabić, "u dogovoru s predsednikom Aleksandrom Vučićem, a u inat građanima Srbije, gura prst u oko Rusiji kao jedinom večnom prijatelju Srbije".

"U pitanju je klasična Vučićeva mustra premeštanja pažnje javnosti i građana sa životnih, egzistencijalnih pitanja poput štrajkova u krajegujevačkom 'Fijatu' i 'Goši', protesta malinara, činjenice da je ostalo još samo 58 dana do stupanja na snagu SSP-a koji bi od Srbije mogao i formalno da napravi koloniju EU i 'plantažu' misterioznih arapskih investitora", naveo je Stamatović.

Po njegovim rečima, "najgore u svemu je to što Ana Brnabić tvrdi da će imati Vučićevu punu podršku za teška pitanja, ali i odrešene ruke da radi šta misli da je najbolje, pa ne isključuje ni mogućnost uvođenja sankcija Rusiji ukoliko bude bilo ugroženo pristupanje Srbije EU".

Srpska premijerka Ana Brnabić izjavila je ranije u intervjuu američkoj agenciji Blumberg da će se Srbija, ako bude primorana da bira između bližih veza sa Rusijom i članstva u Evropskoj uniji, opredeliti za EU.

(Beta, 07.04.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »