Sindikati u FCA odlučuju o inicijativi premijerke za posredovanje u pregovorima

Beta 09.07.2017

Skupština sindikata fabrike Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija u Kragujevcu odlučivaće danas o inicijativi premijerke Ane Brnabić da lično posreduje u pregovorima predstavnika kompanije FCA i Štrajkačkog odbora i mogućem zamrzavanju štrajka.

U Samostalnom sindikatu FCA je rečeno agenciji Beta da je poznata praksa FCA svuda u svetu da kompanija ne pregovara dok traje štrajk, odnosno razgovara se samo pod uslovom zamrzavanja štrajka.

"Mi ćemo danas na nivou fabričkih sindikata doneti zaključke, ali će konačno da odluče štrajkači koji će biti o svemu obavešteni na sutrašnjem okupljanju prve smene u 12.00 časova i druge u 17.00 časova, kod upravne zgrade u krugu fabrike", rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Zoran Marković.

On je potvrdio da će sutra, bez obzira na današnje zaključke dva sindikata, Samostalnog i sindikata Nezavisnost, u FCA biti organizovan 10. dan generalnog štrajka proizvodnih radnika uz potpunu obustavu proizvodnje.

Štrajkači traže povećanje bruto osnovice zarade sa 38.000 na 50.000 dinara, reorganizaciju rada u cilju rasterećenja radnika, isplatu bonusa efikasnosti za 2016. godinu, isplatu naknade za troškove prevoza van standardnog radnog vremena.

(Beta, 07.09.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »