Vulin: Vlada Srbije se neće lišiti odbrambene industrije

Beta 12.07.2017

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas da se Vlada Srbije neće "rešiti ni lišiti" odbrambene industrije i da će nastaviti da ulaže i pomaže očekujući rezultate.

"Ne mislimo da bilo ko drugi postane vlasnik odbrambene industrije Srbije, ali itekako mislimo da privučemo i kapital i znanje", rekao je Vulin na sastanku s direktorima i predstavnicima privrednih društava iz grupacije odbrambena industrija.

On je reako da je odbrambena industrija razvojna šansa Srbije, ali i, kako je naveo prilika da se Srbija takmiči sa većim i moćnijim učesnicima na tržištu, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Možda imaju više novca, ali našu pamet, vrednoću i upornost ne mogu da nadomeste", navodi se u saopštenju.

Vulin je rekao da je domaća namenska industrija preživela najteža vremena, "uključujući i fizičko uništenje tokom NATO agresije, ali je pokazala žilavost, oporavila se i počela da učestvuje na svetskom tržištu".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je krajem juna u Beogradu da je Ministarstvo odbrane pripremilo izmene zakona koje će omogućiti dolazak stranih kompanija u odbrambenu industriju Srbije uz učešće u vlasništvu od najviše 49 odsto.

Sindikati fabrika iz oblasti namenske industrije i ranije su se protivili privatizaciji namenske industrije.

(Beta, 07.12.2017)

Povezane vesti »

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »