Federer lako do osme titule na Vimbldonu

Beta 16.07.2017

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je osmu titulu na Vimbldonu, pošto je danas u finalu pobedio Hrvata Marina Čilića u tri seta, 6:3, 6:1 i 6:4.

Federer je do svoje 19. grend slem titule u karijeri posle sat i 41 minuta igre. On je tako postao najuspešniji teniser na terenima Ol Ingland Klaba, a ovo mu je sedma pobeda u osam dosadašnjih duela sa Čilićem.

Švajcarac je lakše od očekivanog došao do trijumfa, ali je Hrvat već u finišu drugog seta imao problem s povredom stopala, pa je nakon tog perioda u suzama zatražio i medicinski tajm-aut zbog bolova.

Početak meča doneo je dosta neizvesnosti. Čilić je u četvrtom gemu prvi stigao do brejk lopte, ali je Federer ipak uspeo da se izvuče, a potom i sam u narednom gemu oduzme servis šestom teniseru na ATP rang-listi.

Švajcarac je u nastavku tog perioda bio siguran na svojim servisima, a potom je i u devetom gemu stigao do još jednog brejka koji mu je doneo prednost od 1:0 u setovima.

Federer je u drugom setu nastavio u istom ritmu. Čilić nije imao odgovor na igru Švajcarca, koji je lako i brzo uz brejk stigao do prednosti od 3:0.

Posle dosta muke sedmi nosilac na Vimbldonu stigao je do svog prvog gema u drugom setu, ali to je bilo sve što je uspeo da uradi u tom periodu, pošto je Švajcarac bez većih problema dobio naredna tri gema i poveo s 2:0.

Čilić je potom zatražio medicinski tajm-aut, posle kog je igrao na nešto višem nivou, ali je Švajcarac u sedmom gemu trećeg seta oduzeo servis Hrvatu i već tada praktično rešio meč.

Ovaj 35-godišnji Švajcarac je tako došao do 93. titule u karijeri, a pete u sezoni kojom je praktično obezbedio plasman na Završni turnir sezone takođe u Londonu.

Federer je meč završio sa 23 vinera i osam neiznuđenih grešaka, naspram 16 direktno osvojenih poena Čilića i 23 greške.

(Beta, 07.16.2017)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Sport, najnovije vesti »